Post | december 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Doe mee met JWF in Actie LIVE

Vooral in deze tijd waar eenzaamheid onder jongeren door COVID-19 op de loer ligt, kan vrijwilligerswerk veel bieden. Tijdens het online-event ‘JWF in Actie LIVE’ op donderdagavond 10 december inspireren, enthousiasmeren en informeren jongeren tussen 13 en 30 jaar uit Westfriesland elkaar over het doen van vrijwilligerswerk. De organisatie ligt bij Jong Westfriesland in Actie (JWF in Actie) van Vrijwilligerspunt Westfriesland. Het online-event zal live via Facebook te zien zijn.  


Anoek Harder, projectleider Jong Westfriesland in Actie: “Je leest het in diverse media: door de coronacrisis voelen veel jongeren zich eenzaam en ervaren zelfs vaak angst, stress en onzekerheid. Ze missen de sociale contacten, vervelen zich en voelen zich nutteloos. Door vrijwilligerswerk krijgen jongeren weer het gevoel iets te kunnen betekenen voor een ander en een toegevoegde waarde te zijn. Er is ook weer sociaal contact. Al is het voornamelijk online. Bijvoorbeeld als panellid van het Jongerenpanel SED, waar jongeren uit de SED-gemeenten samen discussiëren over onderwerpen die jongeren in hun gemeenten aangaan. Ze krijgen een stem en voelen zich weer gehoord. Tijdens het event belichten we nog veel meer leuke en leerzame voorbeelden.”


Ervaringen delen

Tijdens JWF in Actie LIVE delen drie vrijwilligers hun ervaring op het gebied van vrijwilligerswerk. Voor hen betekent het meer dan alleen iets kunnen betekenen voor een ander. Ze voelen zich sociaal sterker, ze durven beter voor zichzelf op te komen en het is leerzaam. Vrijwilligerswerk is namelijk ook een verrijking op je studie of een voorbereiding op je toekomstige baan. Anoek: “Behalve het delen van positieve ervaringen, willen we tijdens het event laten zien hoe enorm divers en leuk vrijwilligerswerk is en dat er voor iedereen passend en tof vrijwilligerswerk is te vinden.”


Meepraten

JWF in Actie LIVE is op donderdag 10 december van 19.00 tot 20.30 uur en wordt live gestreamd via de Facebookpagina van Vrijwilligerspunt: vrijwilligerspuntwf. Anoek: “Op deze manier kunnen deelnemers aan het online-event meepraten over vrijwilligerswerk en vragen stellen. De chatfunctie staat het hele online-event open en vragen worden beantwoord en ook ervaringen van de deelnemers worden gedeeld. Voor ons is het de eerste keer dat we zo een online-event doen, dus best heel spannend. Gelukkig kunnen we gebruik maken van de ervaring van Alex Gitzels van Westfriesland Media die vaker deze mooie uitdaging is aangegaan, dus wij hebben alle vertrouwen in een succesvolle avond!” 


Cadeautjes

En omdat het decembermaand is, pakt Vrijwilligerspunt ook een beetje uit. Iedereen tussen 13 en 30 jaar oud, woonachtig in Westfriesland kan gratis meedoen. Je kunt zonder aanmelding om 19.00 uur het event volgen op de Facebookpagina van Vrijwilligerspunt. Maar, iedere jongere die zich van tevoren aanmeldt via deze link krijgt niet alleen een welkomstpakket, maar doet ook mee in de loting voor een tof goodie-pakket. Meer informatie over JWF in Actie LIVE? Stuur een mail naar bovenstaand mailadres, of bel of app met Fleur Neefjes, 06-82651230.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Al ruim 60 mensen kunnen helpen

| Nieuws
‘Het zitje in de achtertuin op de Kweekwal is weer vrij van onkruid. Maar liefst vier huisvuilzakken vol! Het ...
Lees meer

Een nieuwe vlog!

| Nieuws
Wij gaan geen uitdaging uit de weg en dus maakten we samen met de collega’s een vlog. Vanuit huis en een ...
Lees meer

Vrijwilligers in Coronatijd

| Nieuws
Willem-Jan de Gast brengt maatschappelijke organisaties in beweging. Tijdens een intervisiebijeenkomst die ...
Lees meer