Post | april 2021 | Doe es gewoon vrijwillig | 2 min lezen

Susan wijst je de weg

Moet je worden opgenomen in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn? Dan is er zeker kans dat je wordt verwelkomd door Susan Boes. Om de week op maandagmiddag brengt opnamegastvrouw Susan patiënten naar de juiste afdeling: ‘Deze service wordt enorm gewaardeerd. Mensen zijn vaak al zenuwachtig en dan is het fijn als iemand je de weg wijst en een babbeltje met je maakt.’


Onder de indruk

Zo’n zeven jaar geleden besloot Susan op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk. ‘Ik had geen werk en mijn man was veel voor werk van huis. Ondanks dat ik ons jonge gezin draaiende hield, wilde ik er iets bij doen. Ik ben een echt mensen-mens en kom uit de zakelijke dienstverlening. Vrijwilligerswerk in een ziekenhuis trok me enorm. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk vrijwilligers zijn in de zorg en wat je een ander als vrijwilliger kunt bieden. Mijn moeder kwam in de laatste fase van haar leven terecht in een hospice. Wat waren wij onder de indruk van de vrijwilligers aldaar! Tot het einde verzorgden ze met liefde en heel veel geduld mijn moeder. Dat maakte deze verdrietige tijd niet alleen voor mijn moeder, maar ook voor ons een stukje dragelijker. Toen wist ik dat ik ook zoiets wilde doen.’


Opnamegastvrouw houdt meer in dan patiënten naar de juiste afdeling brengen. ‘We bellen taxi’s, helpen de receptie, of brengen afgeleverde bloemen naar de juiste kamer. Geen dag is hetzelfde en er gebeurt altijd wel iets onverwachts. Zo zat ik laatst met een mevrouw op de EHBO, die net hier voor de deur op de stoep was gevallen.’


Levensles

Susan vindt vooral het sociale aspect leuk. ‘Je ontmoet zoveel verschillende mensen. De ene zegt liever niks, terwijl de ander gelijk zijn hele leven op tafel legt. En dat zijn soms echt verdrietige verhalen. Dat leert me veel over het leven en dat je er het mooiste van moet maken. Je leven kan namelijk in een keer helemaal anders zijn. Dit vrijwilligerswerk geeft me een heel goed gevoel. De sfeer in dit ziekenhuis is heel goed en ik heb leuke collega’s, die me als een volwaardige collega zien. Dus als het past naast een toekomstige baan, dan blijf ik dit vrijwilligerswerk nog heel lang doen.’ 


Doe es gewoon vrijwillig

Ook ‘es gewoon vrijwillig doen’, bijvoorbeeld als vrijwilliger in de zorg? Vul het aanmeldformulier in, of neem contact met ons op via [email protected] of bel 0229-216499.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Tessa is zelfverzekerder door MDT

| Doe es gewoon vrijwillig
Tessa Sijm volgt een MDT-traject via Jong Westfriesland in Actie van Vrijwilligerspunt Westfriesland ...
Lees meer

De stichting van Bert-Jan redt honingbijen

| Doe es gewoon vrijwillig
Bijen spelen een onmisbare rol bij zo’n beetje alles wat groeit en bloeit, inclusief al onze groente en fruit ...
Lees meer

Richard klust in het huis

| Doe es gewoon vrijwillig
Een half-af muurtje in de badkamer was al jaren een doorn in het oog. Richard Riewald loste het voor haar op ...
Lees meer