Post | februari 2021 | Nieuws | 1 min lezen

Live-event: Wat zijn de rechten en plichten van jonge vrijwilligers?

Hoe oud moet je zijn voor vrijwilligerswerk? Mag ik als 16-jarige ook achter de bar staan? Hoeveel uur per week mag ik vrijwilligerswerk doen? Heb ik recht op een vrijwilligersvergoeding? Vragen die vaak gesteld worden door jonge vrijwilligers aan de afdeling Jong Westfriesland in Actie van Vrijwilligerspunt Westfriesland. Op donderdag 25 februari geeft Rachel Doran van Jong Westfriesland in Actie daarom vanaf 19.00 uur live antwoord op onder andere deze vragen. Deelname is gratis.


“Er heerst soms onduidelijkheid over wat je rechten en plichten zijn als jonge vrijwilliger”, vertelt Rachel Doran, stagiaire bij Jong Westfriesland in Actie. “We worden geregeld gebeld door jonge vrijwilligers. Niet alleen jongeren die willen weten wat hun rechten en plichten zijn voordat ze starten al vrijwilliger. Het zijn ook jongeren die al vrijwilligerswerk doen en in situaties terecht komen waarbij ze niet weten wat ze moeten doen. Bijvoorbeeld als ze moeten reizen voor hun vrijwilligerswerk en niet weten of ze reiskostenvergoeding mogen vragen. Of als ze als 17-jarige een werkdag van 12 uur maken. Mag dat? We hebben de veelgestelde vragen op een rijtje gezet en gaan deze tijdens het live event beantwoorden. Uiteraard is het dan ook mogelijk voor de deelnemers om zelf vragen te stellen.”


Aanmelden

Iedereen kan zich gratis aanmelden voor dit live-event. Dat kan via het Facebook-event op de Facebookpagina van Vrijwilligerspunt Westfriesland: @vrijwilligerspuntwf, of door een mail te sturen naar Rachel Doran: [email protected]. Het live-event is op donderdag 25 februari en start om 19.00 uur en zal uiterlijk om 20.30 uur eindigen. 

Deel blogpost