Post | september 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Financiële steun voor jouw organisatie

Zeker in deze onstuimige tijd hebben organisaties ondersteuning hard nodig. Vele maatschappelijke organisaties in Westfriesland hebben extra kosten moeten maken door de maatregelen die zijn genomen vanwege het coronavirus. Vrijwilligerspunt kan helpen bij het indienen van financiële tegemoetkoming via de overheid of via fondsen. Vrijwilligerspunt kijkt mee of de aanvraag volledig is en kijkt samen met de organisaties waar mogelijk passend budget gevonden kan worden.


We hebben alvast een aantal mogelijke steunpakketten van de overheid voor je op een rijtje gezet. Bekijk of jouw organisatie in aanmerking komt voor een van de steun- en herstelpakketten.


Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties

Voor verhuurders van sportaccommodaties die (een deel van) de huursom tussen 1 maart en 1 juni 2020 hebben kwijtgescholden aan een amateursportorganisatie, heeft de overheid een budget van totaal 89,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. De tegemoetkoming kan van 15 september toe en met 15 oktober worden aangevraagd. Lees meer over tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties.


Tegemoetkoming amateursportorganisatie

Deze regeling is bedoeld voor amateursportorganisaties die ten minste 20% van hun omzet zijn verloren, als gevolg van de maatregelen tegen COVID-19. Op 16 september, ten tijde van het schrijven van deze blog, kon het aanvraagformulier nog niet opengesteld worden. Maar, je kunt wel je e-mail achterlaten voor een automatische melding als het aanmeldformulier beschikbaar is. Lees meer over tegemoetkoming amateursportorganisatie.


Financiële regelingen culturele en creatieve sector

Voor de culturele en creatieve sector komt het kabinet tegemoet met verschillende maatregelen voor de geleden schade door COVID-19. Instellingen en zzp’ers in de culturele en creatieve veld kunnen gebruik maken van regelingen gericht op o.a. banen, inkomens en ondersteuning. Daarnaast is er in april aanvullend € 300 miljoen beschikbaar gesteld via 5 regelingen. Lees meer over financiële regelingen culturele en creatieve sector.


Vrijwilligerspunt helpt

Naast de steunpakketten van de overheid, zijn er ook (lokale) instanties die financiële steun kunnen bieden. Wil je weten of er een alternatieve financiële bron is voor jouw organisatie en/of jouw initiatief? Neem contact op met een van onze adviseurs via [email protected] of 0229-216499.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Nh1816 biedt financiële steun

| Nieuws
De coöperatieve verzekeraar Nh1816 Verzekeringen is niet alleen schadeverzekeraar, maar biedt ook financiële ...
Lees meer

Virtueel vergaderen

| Nieuws
De huidige beperkingen die we hebben door het coronavirus hebben invloed op het fysiek vergaderen, zoals ...
Lees meer

Home-Start biedt ondersteuning

| Nieuws
We zitten voorlopig nog thuis. Allemaal. Voor ouders met kinderen zijn dit vaak pittige weken. Ineens ben je ...
Lees meer