Post | maart 2021 | Doe es gewoon vrijwillig | 2 min lezen

Koelkast weer vol dankzij Leon

Boodschappen halen, de tuin opknappen: Leon van Zanten helpt graag een handje. Als corona-hulp ging hij voor een meneer naar de supermarkt. En toen hij hoorde dat de buurvrouw ook boodschappen nodig had? ‘Tja, dan neem ik haar boodschappenlijstje toch ook mee? Ik ben blij dat ik het kan doen.’


Al jaren werkt Leon van Zanten als vrijwilliger in het ziekenhuis. Maar toen kwam corona, en ook het vrijwilligerswerk werd stevig teruggeschroefd. Maar Leon blijft liever bezig. Hij meldde zich aan bij Vrijwilligerspunt Westfriesland als corona-hulp. ‘Iemand had hulp nodig bij de boodschappen. Die persoon heeft COPD en een broze gezondheid en ging daarom liever niet de supermarkt in. Nou, dan ga ik dat toch doen? Ik ben blij dat ik kan helpen.’


Winkelwagen vol

Twee keer per week laadde Leon een winkelwagentje vol. Hoe wist hij wat hij moest halen? ‘Dat had de meneer wel slim geregeld, vind ik zelf. Via de webshop van de supermarkt maakte deze meneer zijn lijstje. Dan wist ik precies wat hij moest hebben, welk merk en welke verpakking. En we wisten van tevoren precies wat het kostte. Stond ik in de supermarkt toch te twijfelen omdat iets was uitverkocht of juist in de aanbieding was, dan belde ik even voor overleg. Ging hartstikke goed.’


Twee keer per week

Leon haalde ook meteen boodschappen voor de buurvrouw. ‘Meneer vertelde me dat hij normaal gesproken altijd voor zijn buurvrouw boodschappen haalde. Dus dat heb ik ook gedaan. Twee keer per week bracht ik de boodschappen bij ze thuis.’ Na de vakantie is het boodschappen-klusje opgehouden. Dus dook Leon de tuin in bij mensen die daar hulp bij nodig hebben. ‘Ik ben geen professionele tuinman, maar vind het wel heel leuk. Als iemand mij vertelt wat er gedaan moet worden, dan doe ik dat. Dat gaat hartstikke lekker. Die tuin staat er dan weer prima bij en ik kreeg een lekkere kop koffie als bedankje.’


Ik zeg: doen!

Vrijwilligerswerk is volkomen vanzelfsprekend voor Leon. ‘Ik kon met vervroegd pensioen, ik heb de tijd . Het is goed om iets voor een ander te doen zonder dat je er iets voor terugkrijgt. Tegen mensen die twijfelen of ze zich zullen opgeven om vrijwilligerswerk te doen, zeg ik: doen. Het geeft zoveel voldoening!’


Wil jij ook ‘es gewoon vrijwillig doen’? Laat het Vrijwilligerspunt Westfriesland en vul je gegevens in op het aanmeldformulier via deze link!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Dieneke zoekt hulp voor 4 en 5 mei (en veel meer)

| Doe es gewoon vrijwillig
Keti Koti in Enkhuizen? Goed idee! En lichtjes plaatsen op de militaire oorlogsgraven op kerstavond? Mooi ...
Lees meer

Cor en Christa ruimen zwerfafval op in Medemblik

| Doe es gewoon vrijwillig
Christa de Lange en haar zoontjes en Cor Kistemaker zijn slechts enkelen van de vele vrijwilligers die in hun ...
Lees meer

Tineke geeft Nederlandse les met handen en voeten

| Doe es gewoon vrijwillig
Welk vrijwilligerswerk heeft Tineke Kaat NIET gedaan, kun je beter vragen. Een spelotheek gestart, een ...
Lees meer