Post | november 2022 | Nieuws | 2 min lezen

Vrijwilligerspunt werft vrijwilligers voor crisisopvang Enkhuizen

Op het parkeerterrein van het Zuiderzeemuseum aan de Sluisweg in Enkhuizen komt vanaf 1 december een crisisnoodopvang voor 225 asielzoekers. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is verantwoordelijk voor de organisatie van de opvang, maar zet de hulp van Vrijwilligerspunt Westfriesland in voor de werving van de vrijwilligers.


De opvang is hard nodig, omdat er in het aanmeldcentrum in Ter Apel onvoldoende plek is voor mensen die in Nederland op zoek zijn naar veiligheid en bescherming. De opvang in Enkhuizen duurt tot maart 2023 en tot die tijd is de hulp van vrijwilligers hard nodig voor het organiseren van activiteiten voor de tijdelijke bewoners. Vrijwilligerspunt Westfriesland is benaderd voor het werven van de vrijwilligers. Klaas-Jan Groot van Vrijwilligerspunt: "Wij hebben een breed netwerk en bereik in de West-Friese gemeenten. Dit zetten wij graag in om te helpen bij het vinden van vrijwilligers. In maart hebben wij dit ook gedaan voor de Oekraïense vluchtelingen en dat heeft geresulteerd in honderden mensen die hulp aanboden. Hartverwarmend dat wij kunnen rekenen op de enorme bereidwilligheid van de Westfriezen om een ander in nood te helpen."


Organiseren activiteiten

De gevraagde hulp is vooral gericht op het organiseren en begeleiden van activiteiten. Deze activiteiten hoeven zeker niet ingewikkeld te zijn. Denk aan sportactiviteiten zoals wandelen en voetballen, creatieve activiteiten zoals handwerken of schilderen, of spelletjes doen met de kinderen. Aan Nederlandse les voor volwassenen en kinderen is ook behoefte. De ervaring van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord leert dat de vluchtelingen vooral in de middag behoefte hebben aan activiteiten, daarom wordt er voornamelijk gezocht naar mensen die in de middag tussen 14.00 - 17.00 uur enkele uren tijd hebben.


Aanmelden als vrijwilliger

Op de website www.vrijwilligerspunt.com staat op de homepage een aanmeldformulier. Iedereen die wil helpen bij activiteiten kan zich via dit formulier aanmelden. Ook als je je op een andere manier wilt inzetten voor de vluchtelingen of alleen ’s avonds beschikbaar bent, is hulp welkom. Vrijwilligerspunt zorgt ervoor dat de aanmeldingen bij de veiligheidsregio terechtkomen. Zij zullen het verdere contact op zich nemen en met de vrijwilligers de mogelijkheden van inzetbaarheid en beschikbaarheid afstemmen.


Hier aanmelden als vrijwilliger


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

UBO registratie; wat, waarom en hoe.

| Nieuws
Iedere stichting of vereniging die is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel heeft eind november de brief ...
Lees meer

Geen Westfriese Beursvloer, maar wel een matchmaand!

| Nieuws
Nadat alle maatregelen wederom werden aangescherpt, besloten we de fysieke Westfriese Beursvloer te annuleren ...
Lees meer

Dit zijn de winnaars van de Vrijwilligersprijs Hoorn

| Nieuws
Op 10 december kregen vrijwilliger Mariska Verhaar van Inloophuis Pisa en vrijwilligersorganisatie Waal ...
Lees meer