Post | november 2022 | Nieuws | 2 min lezen

Vrijwilligerspunt werft vrijwilligers voor crisisopvang Enkhuizen

Op het parkeerterrein van het Zuiderzeemuseum aan de Sluisweg in Enkhuizen komt vanaf 1 december een crisisnoodopvang voor 225 asielzoekers. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is verantwoordelijk voor de organisatie van de opvang, maar zet de hulp van Vrijwilligerspunt Westfriesland in voor de werving van de vrijwilligers.


De opvang is hard nodig, omdat er in het aanmeldcentrum in Ter Apel onvoldoende plek is voor mensen die in Nederland op zoek zijn naar veiligheid en bescherming. De opvang in Enkhuizen duurt tot maart 2023 en tot die tijd is de hulp van vrijwilligers hard nodig voor het organiseren van activiteiten voor de tijdelijke bewoners. Vrijwilligerspunt Westfriesland is benaderd voor het werven van de vrijwilligers. Klaas-Jan Groot van Vrijwilligerspunt: "Wij hebben een breed netwerk en bereik in de West-Friese gemeenten. Dit zetten wij graag in om te helpen bij het vinden van vrijwilligers. In maart hebben wij dit ook gedaan voor de Oekraïense vluchtelingen en dat heeft geresulteerd in honderden mensen die hulp aanboden. Hartverwarmend dat wij kunnen rekenen op de enorme bereidwilligheid van de Westfriezen om een ander in nood te helpen."


Organiseren activiteiten

De gevraagde hulp is vooral gericht op het organiseren en begeleiden van activiteiten. Deze activiteiten hoeven zeker niet ingewikkeld te zijn. Denk aan sportactiviteiten zoals wandelen en voetballen, creatieve activiteiten zoals handwerken of schilderen, of spelletjes doen met de kinderen. Aan Nederlandse les voor volwassenen en kinderen is ook behoefte. De ervaring van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord leert dat de vluchtelingen vooral in de middag behoefte hebben aan activiteiten, daarom wordt er voornamelijk gezocht naar mensen die in de middag tussen 14.00 - 17.00 uur enkele uren tijd hebben.


Aanmelden als vrijwilliger

Op de website www.vrijwilligerspunt.com staat op de homepage een aanmeldformulier. Iedereen die wil helpen bij activiteiten kan zich via dit formulier aanmelden. Ook als je je op een andere manier wilt inzetten voor de vluchtelingen of alleen ’s avonds beschikbaar bent, is hulp welkom. Vrijwilligerspunt zorgt ervoor dat de aanmeldingen bij de veiligheidsregio terechtkomen. Zij zullen het verdere contact op zich nemen en met de vrijwilligers de mogelijkheden van inzetbaarheid en beschikbaarheid afstemmen.


Hier aanmelden als vrijwilliger


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwilligersmarkt groot succes

| Nieuws
De Vrijwilligersmarkt van Vrijwilligerspunt Westfriesland werd dit weekend druk bezocht. Ruim 150 bezoekers ...
Lees meer

Kom naar de Vrijwilligersmarkt!

| Nieuws
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Kom op 5 of 6 november naar de Vrijwilligersmarkt! Wil je vrijwilligerswerk ...
Lees meer

Het is de week van de eenzaamheid

| Nieuws
Van 30 september tot en met 7 oktober is het de week tegen de eenzaamheid. Het doel van deze week is mensen te ...
Lees meer