Post | april 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Huiswerkhulp op afstand

Ben jij een (oud) leerkracht of Pabostudent? Dan kan jij gezinnen helpen met huiswerkhulp op afstand! En Vrijwilligerspunt helpt om jou in contact te brengen met die gezinnen.


We zitten in een bizarre en lastige tijd. Horeca, sportscholen, musea, verenigingen én scholen zijn gesloten. En dat vraagt veel van onze creativiteit en flexibiliteit. Dat merken we vooral bij ouders: zij zitten met kinderen thuis die begeleid moeten worden in schoolwerk, terwijl ze daarnaast veelal ook hun eigen werk moeten doen.


Maar wat nog lastiger is, is als het schoolwerk van je kind je ook nog eens kopzorgen geeft. Want hoe zat het ook alweer met die breuken? En die d's en dt's? En hoe kan ik ervoor zorgen dat er in het schoolwerk structuur komt, zodat mijn kind weet waar hij aan toe is? We zijn tenslotte niet allemaal geboren leerkrachten... Vrijwilligerspunt kan helpen!


Partner Corona Helpers

Wij zijn namelijk partner van Corona Helpers; een platform (via www.coronahelpers.nl) waar hulpvragers en hulpbieders (vrijwilligers) samen komen. En de hulpvragers zijn in dit geval de ouders. Want ook zij en hun kinderen hebben hulp nodig. Ben jij een (oud) leerkracht, of Pabostudent, dan kan jij helpen! Of misschien ken je wel iemand die hulp kan gebruiken? Laat het weten!


Ik wil helpen

Zou jij gezinnen willen helpen met huiswerkbegeleiding? Wij kunnen jouw kennis goed gebruiken! Op de website www.coronahelpers.nl heeft Vrijwilligerspunt een hulpvraag (=vrijwilligersvacature) aangemaakt speciaal voor huiswerkbegeleiding. Wanneer je op deze link klikt, kom je gelijk op deze vacature terecht en kun je je aanmelden als vrijwilliger. Er word je dan eerst gevraagd je te registreren, maar daarna kun je je gemakkelijk aanmelden voor Huiswerkbegeleider Westfriesland. Bij Vrijwilligerspunt kom je dan in een 'vrijwilligerspool' terecht. Zodra er een gezin is gevonden die jouw hulp op afstand goed kan gebruiken, brengt Vrijwilligerspunt je met hen in contact en kun je samen met het gezin bespreken welke begeleiding zij wensen. Je kunt je ook direct aanmelden bij Vrijwilligerspunt door contact met hen op te nemen via 0229-216499 of door een e-mail te sturen naar [email protected].


Ik heb hulp nodig

Ken je zelf een gezin dat huiswerkbegeleiding kan gebruiken? Neem dan contact op met Vrijwilligerspunt via bovenstaande contactgegevens. Gezinnen kunnen natuurlijk ook zelf contact met Vrijwilligerspunt opnemen! Vrijwilligerspunt zorgt er dan voor dat het gezin met een vrijwilliger in contact wordt gebracht.


Zeg het voort!

Ken je misschien iemand in jouw omgeving die geschikt is en het leuk zou vinden om gezinnen te begeleiden met het huiswerk? Stuur deze mail dan vooral door. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen goed en sterk door deze moeilijke tijd komt. We zijn er om elkaar te helpen, toch?!  

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Financiële steun voor jouw organisatie

| Nieuws
Zeker in deze onstuimige tijd hebben organisaties ondersteuning hard nodig. Vele maatschappelijke organisaties ...
Lees meer

Meld jouw initiatief aan voor Rabo ClubSupport

| Nieuws
Op 31 augustus is de jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport van Rabobank West-Friesland gestart ...
Lees meer

Westfriese Beursvloer 2020 gaat online

| Nieuws
Op donderdag 26 november 2020 is de Westfriese Beursvloer voor de 11e keer dé ontmoetingsplek voor non-profit ...
Lees meer