Post | januari 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Dit zijn de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020

Met een telefoontje van wethouder Joset Fit van de gemeente Medemblik kregen Noralhy Benjamins, Andrea Stiene en Home-Start vanmiddag te horen dat zij de winnaars zijn van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020! Vervolgens werden zij aan de deur verrast met een heerlijk high tea/borrelpakket, een VVV-bon en een prijzenpakket aangeboden door organisaties uit Medemblik en Hoorn. De afgelopen weken zijn er ruim 6.000 stemmen uitgebracht op de genomineerde (jonge) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.  


Wethouder Joset Fit: “Wat fijn dat ik, ondanks de coronamaatregelen, toch persoonlijk de winnaars kon bellen en verrassen met het geweldige nieuws! Deze vrijwilligers staan symbool voor alle vrijwilligers die zich actief en vanuit het hart inzetten en echt het verschil maken. De enorme energie en betrokkenheid die zij voor een ander hebben, mogen we niet voor lief nemen. Dankzij het mooie werk van Noralhy, Andrea en Home-Start, maar ook van de genomineerden die niet gewonnen hebben en alle andere vrijwilligers in de gemeente Medemblik wordt onze gemeente nog mooier. Ik ben heel blij dat we de vrijwilligers vandaag in het zonnetje hebben kunnen zetten. Alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet!”


De winnaars

Met maar liefst 44,66 procent van de stemmen en 1045 stemmen totaal heeft Noralhy Benjamins de categorie Jonge Vrijwilliger (tot 23 jaar) gewonnen. Ze was niet heel verrast door de uitkomst, want ze liep als snel voor. Ze heeft dan ook alles ingezet om de stemmen binnen te halen: “Het Instragram-account van mijn school, mailtjes, eigen social media en ik heb zelfs bij de supermarkt flyers opgehangen! Ik vind het heel leuk dat ik gewonnen heb!” Noralhy geeft als vrijwilligster al een aantal jaren voetbaltraining aan jongeren bij vv MOC en dat wil ze zeker nog jaren blijven doen!


Andrea Stiene haalde met 48,71 procent van de stemmen en 1039 in totaal de titel Vrijwilliger Medemblik 2020 binnen. Andrea was er stil van, maar zeker erg blij: “In het begin lag ik nog achter, maar uiteindelijk kreeg ik heel veel stemmen. Geweldig. Nu ik gewonnen heb, hoop ik dat ook de stichting Zeldzame Bloedziekten meer bekendheid krijgt en dat er meer vrijwilligers zijn die zich hiervoor willen inzetten.” Andrea heeft 15 jaar geleden de stichting opgezet omdat ze zelf op haar 21e de diagnose zeldzame bloedziekte kreeg.


Home-Start liet met 48,11 procent van de stemmen en 738 in totaal de andere genomineerde vrijwilligersorganisaties ver achter zich. Ze liepen de gehele stemmingsperiode voorop, dus erg onverwacht kwam het niet dat ze winnaar zijn. Christine Samsom, coördinator Home-Start: “In de laatste twee dagen dat we de stand niet meer konden zien, kon natuurlijk nog van alles gebeuren, dus helemaal zeker van de overwinning konden we niet zijn. Pas nu jullie hier zijn met dit geweldige prijzenpakket en bloemen is het zeker: we zijn winnaar! We zijn super blij en ik ben heel trots op onze vrijwilligers!


Vrijwilligersprijs Medemblik 2020

De Vrijwilligersprijs Medemblik 2020 is georganiseerd door Vrijwilligerspunt Westfriesland in opdracht van de gemeente Medemblik. De fantastische prijzen voor de winnaars zijn beschikbaar gesteld door VUE bioscoop, Local Guide Hoorn, zwembad Waterhoorn, Nederlands Stoommachinemuseum, Oorlogsmuseum, Cinema Oostereiland, Watertaxi Hoorn, Bakkerijmuseum Medemblik, Wings of Change, Museum 20e Eeuw en Spataro Chocolaterie & Patisserie.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Meld jouw initiatief aan voor Rabo ClubSupport

| Nieuws
Op 31 augustus is de jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport van Rabobank West-Friesland gestart ...
Lees meer

Westfriese Beursvloer 2020 gaat online

| Nieuws
Op donderdag 26 november 2020 is de Westfriese Beursvloer voor de 11e keer dé ontmoetingsplek voor non-profit ...
Lees meer

Vrijwilligerswerk vermelden op je cv: doen of niet?

| Nieuws
Heb je de afgelopen jaren veel vrijwilligerswerk gedaan? Dan twijfel je misschien of je het op je cv moet ...
Lees meer