Post | april 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Heel Hoorn helpt

Vanaf de eerste week van april staat op www.vooreenmooiestad.nl onder ‘Heel Hoorn Helpt’ een overzicht van alle mooie initiatieven die in de gemeente Hoorn zijn gestart om elkaar te helpen in tijden van het corona-virus. Op de website kan iedereen terecht die hulp nodig heeft of hulp wil aanbieden. Ook mensen met een eigen initiatief kunnen dat hier bekend maken. Daarnaast kunnen inwoners die hulp nodig hebben bellen met Vrijwilligerspunt op 0229 21 64 99. Ze worden dan geholpen om in contact te komen met de juiste hulpaanbieder. ‘Heel Hoorn Helpt’ is een initiatief van de gemeente Hoorn in samenwerking met de Hoornse stadscommunity ‘Voor Een Mooie Stad’ en Vrijwilligerspunt.


Burgemeester Jan Nieuwenburg: ‘Het is hartverwarmend om te zien dat er in Hoorn, Blokker en Zwaag ontzettend veel goede initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Door deze bij elkaar te brengen, bundelen we onze krachten en ontstaat er een goed overzicht voor iedereen die hulp nodig heeft of wil helpen.’


Samen staan we sterk

Op www.vooreenmooiestad.nl onder ‘Heel Hoorn helpt’ staat een overzicht van de vele verschillende soorten initiatieven. Je vindt er initiatieven waar inwoners elkaar helpen, zoals de Facebookgroep ‘Coronahulpgroep Hoorn eo’ en het initiatief Corona Helpers. Mensen helpen door bijvoorbeeld een boodschap te doen, de hond uit te laten of online huiswerkbegeleiding te bieden. Er staan initiatieven om de helden in de zorg te steunen, bijvoorbeeld door beschermingsmiddelen in te leveren of geld te doneren. Je vindt er verschillende initiatieven om lokale ondernemers te helpen. Daarnaast zijn er initiatieven die het binnen zitten leuker maken, bijvoorbeeld met activiteiten voor kinderen, gezellige videofeestjes of samen online spelletjes spelen. Ook vind je er initiatieven om fit te blijven, bijvoorbeeld van lokale sportclubs die instructievideo’s maken.


Heb jij hulp nodig?

Of ken je iemand die hulp nodig heeft? Een overzicht van het hulpaanbod vind je op de website www.vooreenmooiestad.nl. Lastig te bepalen welke hulp voor jou handig is? Je kunt ook bellen met ons op 0229 21 64 99. (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 16.00 uur). Onze medewerkers staan je graag te woord en helpen je om in contact te komen met een vrijwilliger, een juiste organisatie of initiatief.


Wil je meehelpen?

Bekijk dan het complete overzicht van initiatieven op www.vooreenmooiestad.nl. Daar vind je de informatie om je aan te melden als hulpbieder. Ook als je een initiatief hebt dat niet mag ontbreken in het overzicht, kun je dit aanmelden bij deze website.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Rabo ClubSupport 2020

| Nieuws
Krijgt jouw stichting of vereniging support van de Rabobank West-Friesland? In september start de Rabo ...
Lees meer

Nh1816 biedt financiële steun

| Nieuws
De coöperatieve verzekeraar Nh1816 Verzekeringen is niet alleen schadeverzekeraar, maar biedt ook financiële ...
Lees meer

Virtueel vergaderen

| Nieuws
De huidige beperkingen die we hebben door het coronavirus hebben invloed op het fysiek vergaderen, zoals ...
Lees meer