Post | september 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Oranje Fonds draagt 40.000 euro bij aan Jong Westfriesland in Actie

Het project Jongerennetwerk, onderdeel van Jong Westfriesland in Actie, wordt onder andere gefinancierd door het Oranje Fonds. Daar zijn wij natuurlijk super blij mee! Wij verwachten dan ook dat de financiële ondersteuning van 40.000 euro van het Oranje Fonds zal bijdragen aan het succes van het project Jongerennetwerk. 


Bij het Jongerennetwerk kunnen jongeren, van 14 - 30 jaar, woonachtig in Westfriesland, zich vrijwillig inzetten voor een ander. De jongere bepaalt zelf wanneer, waar en voor hoe lang hij vrijwilligerswerk doet. Op de vacaturebank van Vrijwilligerspunt staan tal van toffe vrijwilligersklussen voor jongeren. Lastig om zelf passend vrijwilligerswerk te vinden? Het team van Jong Westfriesland in Actie brengt maatschappelijke organisaties en jonge vrijwilligers bij elkaar. Jongerennetwerk is niet alleen een manier om iets bij te dragen aan de maatschappij, maar ook om werkervaring op te doen én het eigen netwerk te versterken.  


Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Meer lezen over het Oranje Fonds? Bekijk de website.


Anoek Harder, projectleider Jongerennetwerk: “Wij zijn super blij dat het Oranje Fonds dit project van Vrijwilligerspunt heeft gekozen om financieel aan bij te dragen. Met dit aanzienlijke bedrag kunnen we nog meer jongeren enthousiasmeren om vrijwilligerswerk te doen. Maar ook maatschappelijke organisaties blij maken met jonge en enthousiaste vrijwilligers!” 


Jongerennetwerk

Ben jij een jongere tussen de 14 en 30 jaar, woon je in Westfriesland en wil je je graag inzetten voor een ander? Of wil jouw maatschappelijke organisatie ook werken met jonge vrijwilligers? Stuur dan een mail naar [email protected]. Meer informatie over Jong Westfriesland in Actie en Jongerenetwerk? Kijk op onze pagina over Jong Westfriesland in Actie!

Deel blogpost