Post | oktober 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Genomineerd voor Young Impact Award: stem op Tessa

Tessa Sijm volgde via Vrijwilligerspunt Westfriesland een MDT-traject. Twee keer per week deed ze activiteiten met de bewoners van het Risdamhuis in Hoorn. Door dit MDT-traject ontdekte ze dat ze, ondanks haar autisme, veel te bieden heeft en dat ze andere jongeren met autisme wil inspireren hun dromen na te jagen. Voor de organisatie van de Young Impact Award dé reden om haar te nomineren voor de Award, categorie 'maatschappij'. Stem op Tessa!


Fleur Neefjes van Vrijwilligerspunt begeleidde Tessa tijdens haar MDT-traject. “MDT is een traject waar je minimaal 80 uur vrijwilligerswerk gaat doen bij een maatschappelijke organisatie over een periode van maximaal een half jaar tijd. In die tijd krijg je van ons begeleiding, ontwikkel je jezelf, breid je je netwerk uit en kun je trainingen volgen die je helpen bij die ontwikkeling. Het traject wordt afgesloten met een Europees Erkend Certificaat. Tessa had tijd over in haar examenjaar en wilde vrijwilligerswerk gaan doen. Ik stelde Tessa voor om het MDT-traject te volgen en samen te kijken of een kleinschalig woonzorgcentrum voor mensen met dementie een geschikte MDT-plek zou zijn. Leek mij een goede match. Mensen met dementie hebben namelijk structuur en regelmaat nodig. Precies waar Tessa behoefte aan heeft.”


Zelfverzekerder

Het bleek een hele goede match! Tessa: "Ik vond het wel spannend, maar besloot het toch te proberen. En het was superleuk! En daarom kostte het me ook minder moeite dan ik zelf dacht. Ik kreeg veel vrijheid en dat was goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik merkte dat mijn autisme me niet in de weg hoeft te staan en dat heeft me een stuk zelfverzekerder gemaakt."


Stem op Tessa

Dat kan Fleur alleen maar beamen: “Tessa is veel opener en durft nu contacten aan te gaan. Tijdens de trainingen samen met andere MDT’ers kwam ze steeds meer op de voorgrond. Ze kreeg duidelijk meer zelfvertrouwen. Ze is een totaal andere meid dan toen ze voor het eerst bij ons binnenstapte. Echt mooi om te zien, dat MDT dat haar heeft gebracht. Zij is echt een voorbeeld voor andere jongeren met autisme. Zie autisme niet als een belemmering, maar juist als een kracht! Geweldig dat zij nu hiervoor genomineerd is. En wij zijn heel erg trots op "onze" Tessa en daarom hopen we dat iedereen op haar gaat stemmen. Zo kan zij nog meer jongeren met autisme inspireren ook hun droom achterna te gaan!"


Young Impact award

Young impact is een stichting die helpt de wereld te verbeteren, door jongeren in actie te laten komen voor thema’s als klimaat, maatschappij, diversiteit, gelijke kansen en gezondheid. Op 2 november 2023 worden voor de zevende keer de Young Impact Awards uitgereikt. De vijftien genomineerde jongereninitiatieven staan symbool voor een generatie die laat zien hoe het anders kan. Tessa is de enige genomineerde uit West-Friesland. Breng dus ook je stem uit op Tessa via deze link. Stemmen kan tot 1 november.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Zomer beweegtasje voor ruim 150 kinderen in gemeente Medemblik

| Nieuws
Ruim 150 kinderen uit gezinnen in de gemeente Medemblik hoeven zich in de zomervakantie niet te vervelen ...
Lees meer

Actieweek zet maatschappelijke diensttijd op de kaart

| Nieuws
Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 juni wordt tijdens een actieweek de maatschappelijke diensttijd (MDT) op ...
Lees meer

Samen voor een gezonde en sociale omgeving

| Nieuws
Op maandag 21 juni ondertekenden Hans Kröger, directeur-bestuurder van woningstichting Het Grootslag en ...
Lees meer