Post | februari 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Taalhuis ontvangt 1.000 euro van de Soroptimisten

Taalhuis Westfriesland, onderdeel van Vrijwilligerspunt Westfriesland, heeft van Soroptimistenclub Hoorn e. o. een donatie van 1.000 euro gekregen. Mariska Woudenberg, Taalhuis: “Het geld hebben we gebruikt voor de aanschaf van lesmateriaal voor onze lesgroepen.”

 

Met het geld heeft Taalhuis een aantal boekjes van de series SpreekTaal 1 en 2 kunnen aanschaffen voor de lesgroepen van vluchtelingen uit de Oekraïne. Vijftien deelnemers tegelijk worden begeleid door een groep van vijf taalvrijwilligers. Maja de Haan is een van de taalvrijwilligers: “Ik maakte in mijn lessen al gebruik van deze boekjes van Van Dale, maar dan van de digitale versie. Ik verwerkte delen van de lessen in een Powerpoint. Ik ben heel enthousiast over de werkmethode en ik ben dan ook heel blij dat we de lesboekjes nu ook fysiek hebben. Het werkt voor de deelnemers gewoonweg fijner als ze het boekje in handen hebben.”

 

Gezinnen helpen

Soroptimistenclub Hoorn e.o. zet zich via acties, belangenbehartiging en bewustwording in voor ondersteuning van vrouwen en meisjes. Liesbeth Klaarenbeek van de Soroptimisten: “Maja is lid van de Soroptimisten en zij kwam eigenlijk bij ons met het verzoek om vanuit de vereniging een donatie te geven aan dit project van Taalhuis. Wij zien dat er behoefte is bij de vluchtelingen om de Nederlandse taal te leren en zijn dan ook blij dat wij nu iets tastbaars voor deze doelgroep kunnen doen. Hoewel onze vereniging zich richt op vrouwen en meisjes, ondersteunen wij dit project natuurlijk voor zowel vrouwen als mannen. Met deze bijdrage kunnen wij hele gezinnen op weg helpen met de Nederlandse taal.”

 

Dankbaar

Mariska: “Maja is een taalvrijwilliger met veel ervaring en een onderwijsachtergrond. Zij weet daarom heel goed wat werkt voor deze bijzondere doelgroep. Zij heeft haar lessen opgebouwd rond de boekjes van SpreekTaal. Wij zijn haar heel dankbaar dat zij ons project heeft voorgesteld aan de projectadviescommissie van de Soroptimisten. Maar ook voor kennis en ervaring; zo kunnen we blijven doorontwikkelen en de lessen nog beter laten aansluiten op de behoeften van de doelgroep.”

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Korting voor vrijwilligers bij Schouwburg Het Park

| Nieuws
Speciaal voor vrijwilligers heeft Schouwburg Het Park een aantal toffe voorstellingen met korting. Die korting ...
Lees meer

Kom zaterdag 7 oktober naar de Vrijwilligersmarkt Medemblik

| Nieuws
Zaterdag 7 oktober organiseert Vrijwilligerspunt Westfriesland in opdracht van de gemeente Medemblik de ...
Lees meer

Moestuinvereniging Kweeklust matchte met Heddes Bouw

| Nieuws
Kevin Blom van Moestuinvereniging Kweeklust in Grootebroek wist voor de start van de Westfriese Beursvloer al ...
Lees meer