Post | juni 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Even voorstellen: Wisse Dudink

Wisse Dudink is onze nieuwe collega van Jong Westfriesland in Actie! Wisse gaat het project Jongerenadviseurs leiden: een groep jongeren die maatschappelijke organisaties gaan adviseren over hoe te verjongen en jongeren beter te vinden en te binden.


Wisse is 23 jaar, woont in Stede Broec en studeert Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Helemaal nieuw is Wisse niet voor Vrijwilligerspunt. Hij is namelijk sinds een half jaar als voorzitter betrokken bij het project Jongerenpanel SED. Het Jongerenpanel SED is een initiatief van Jong Westfriesland in Actie in samenwerking met de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland (SED). Het doel van het Jongerenpanel is om de betrokkenheid van jongeren binnen de gemeenten en lokale organisaties en verenigingen te verhogen en meer jongeren lokaal een stem te geven.


Wisse: “Ik ben me het laatste jaar vooral politiek aan het oriënteren. Het Jongerenpanel past dan ook heel goed bij mij. Ik denk graag actief mee met andere enthousiaste jongeren over maatschappelijke thema's binnen de gemeente. Ik ben altijd wel in voor een discussie en ik

praat graag met de mensen om me heen over hoe zij tegen maatschappelijke problemen aankijken en eventuele problematiek waar zij zelf tegenaan lopen.”


Niet zonder reden sloot Wisse zich aan bij het Jongerenpanel. “Ik vond dat er veel over jongeren gepraat wordt, maar te weinig mét jongeren. En ben van mening dat wij onvoldoende betrokken worden bij beleidsvorming, terwijl de keuzes van nu grote gevolgen hebben voor onze generatie. Inmiddels ben ik ook raadscommissielid bij Open en Duidelijk Stede Broec, en bestuurslid bij de Regiocommissie Noord-Holland Noord van de Jonge Democraten.”


Jongerenadviseurs

Door zijn betrokkenheid bij het Jongerenpanel SED, is Wisse in zijn nieuwe functie gerold. Wisse: “Via het contact met Karlijn Schouten van Jong Westfriesland in Actie ben ik ook op de hoogte gebracht van het project Jongerenadviseurs. Ik denk dat het een mooie manier is om vrijwilligerswerk voor jongeren aantrekkelijker te maken. Hierbij willen we een groep jongeren opzetten die organisaties gaat adviseren hoe te "verjongen", en jongeren beter te "vinden en binden" aan vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk draagt enorm bij aan je persoonlijke ontwikkeling, al had ik daar zelf als middelbare scholier geen enkel benul van. En jongeren in je organisatie kunnen ook veel voor je organisatie betekenen. Ik vind het super dat ik een team van enthousiaste jonge adviseurs mag opzetten om de organisaties over die voordelen te informeren. Zo kunnen we straks nog meer jongeren binden aan vrijwilligerswerk bij organisaties!”


Meer weten over Jongerenadviseurs? Dan kun je contact opnemen met de collega van Wisse, Auke Abbekerk, via [email protected], of telefonisch via 0229-217499.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Virtueel vergaderen

| Nieuws
De huidige beperkingen die we hebben door het coronavirus hebben invloed op het fysiek vergaderen, zoals ...
Lees meer

Home-Start biedt ondersteuning

| Nieuws
We zitten voorlopig nog thuis. Allemaal. Voor ouders met kinderen zijn dit vaak pittige weken. Ineens ben je ...
Lees meer

Nieuwe organisatiestructuur Vrijwilligerspunt

| Nieuws
Sinds 1 april 2020 heeft Vrijwilligerspunt Westfriesland een directeur bestuurder en een raad van toezicht met ...
Lees meer