Post | juni 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Even voorstellen: Erica Hulskamp

Even voorstellen; onze nieuwe collega Erica Hulskamp van Hulp Dichtbij! Nou ja, echt een nieuwe collega is Erica niet. Ze is namelijk twee jaar geleden bij Vrijwilligerspunt gestart als vrijwilliger en bemande de receptie twee ochtenden in de week. Van oorsprong is Erica taxichauffeur maar kwam een aantal jaren geleden in de ziektewet terecht.


Erica: “Via het UWV kwam ik bij Vrijwilligerspunt terecht, zodat ik langzaamaan weer kon re-integreren. Ik voelde me hier al snel thuis en kreeg de ruimte weer te groeien. In de loop van de tijd merkte ik dan ook dat het beter ging en dat ik toe was aan betaald werk. Dus toen de functie vrijkwam bij de afdeling Hulp Dichtbij, heb ik gelijk laten weten dat ik dat graag wilde. En nu werk ik 16 uur per week en koppel ik hulpvragers aan vrijwilligers.”


Hulp dichtbij

Mensen die hulp nodig hebben of behoefte hebben aan gezelschap kunnen contact opnemen met de afdeling Hulp Dichtbij. Ook familieleden, vrienden of een organisatie kan iemand die hulp nodig heeft bij Hulp Dichtbij aanmelden. “Denk aan hulp bij het doen van de boodschappen, klussen in huis of tuin, of voor een kopje koffie en een gezellig praatje. Wij gaan dan op zoek naar een vrijwilliger die past bij de hulpvraag en hulpvrager. Het is heel afwisselend en soms best een gepuzzel om een goede match te maken, maar dat is juist zo leuk. Het is zo geweldig als het lukt een hulpvrager te helpen en een vrijwilliger enthousiast te maken een ander te helpen. Daar doe ik het voor!”


Klein gebaar

Erica weet uit ervaring wat vrijwilligerswerk kan brengen. “Ik had niet in een keer vanuit de ziektewet, betaald werk kunnen verrichten. Ik miste vertrouwen in mezelf maar ook in werken. Door vrijwilligerswerk te doen, heb ik dit weer op kunnen bouwen en werd de druk langzaam opgevoerd naar weer volledig meedraaien in de maatschappij. Heel fijn. En, ook belangrijk: het zijn de kleine dingen die mij heel erg geholpen hebben daar te komen. Zoals aan het einde van je werkdag van je collega’s een bedankje krijgen voor je gedane werk. Het gevoel dat je welkom bent en het niet geeft als je ook af en toe eens niet lekker in je vel zit. Dat is zo belangrijk! Die ervaring neem ik mee in mijn werk: ik laat vrijwilligers weten dat ze ertoe doen en dat ze heel waardevol zijn. En af en toe even een belletje naar zowel de hulpvrager als vrijwilliger over hoe het gaat. Het lijkt een klein gebaar, maar het heeft een groot effect.”


Erica werkt op maandag, woensdag en vrijdagochtend. Is zij er niet? Dan staat Ineke van Etten of een van onze andere collega’s je graag te woord!


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Contactgroep Laaggeletterdheid van start

| Nieuws
Het toegeven dat lezen en schrijven een probleem is en vervolgens de stap zetten er daadwerkelijk iets aan te ...
Lees meer

Met sportakkoord meer in beweging

| Nieuws
In de afgelopen maanden is er in de Wes tfriese gemeenten hard gewerkt aan de totstandkoming van een lokaal ...
Lees meer

Coronarichtlijnen versoepeld

| Nieuws
Vanaf 1 juli zijn de coronamaatregelen versoepeld. Daarom heeft NOV, Vereniging Nederlandse Organisaties ...
Lees meer