Skip Navigation
Over ons

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. Gebouwen die door 'Hendrick de Keyser' onder de hoede worden genomen,...

Cultuur & Kunst
Deel

Breng Museumhuis Huis Bonck tot leven

Vacature · Flexibel
Binnenluiendijk 3, 1621 ME Hoorn, Nederland
25 plaatsen over.
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Vereniging-Hendrick-de-Keyser/activiteiten/Breng-Museumhuis-Huis-Bonck-tot-leven/22060 om je aan te melden
SamenvattingVereniging Hendrick de Keyser zoekt vrijwilligers die hun Huis Bonck aan de Binnenluiendijk in Hoorn tot leven brengt.
Uitgebreide omschrijving

Kent u Huis Bonck? Dat mooie huisje aan de Binnenluiendijk 3 in Hoorn? Eigenaar Vereniging Hendrick de Keyser heeft in juni 2018 dit monument als Museumhuis geopend. Word vrijwilliger in dit bijzondere 17e-eeuwse huis.


Bij Museumhuizen gaan letterlijk deuren voor je open. Tot nu toe waren de deuren van deze huizen nagenoeg gesloten, maar vanaf nu kan iedereen een kijkje in de keuken én andere vertrekken nemen!


Bij Museumhuizen komen de huizen echt tot leven en gaat er een wereld voor je open! In een Museumhuis zal je geen bordjes ‘niet aanraken’ vinden. Bezoekers mogen plaatsnemen op de 17e-eeuwsestoelen, de bedstede uitproberen of theedrinken in de binnenkamer.


Uw rol

Een huis zonder bewoners, is geen huis maar een museum. In het Museumhuis in Huis Bonck wonen geen mensen, maar als activator voer je wel die handelingen uit, die een bewoner ook uit zou voeren. Het zijn geen toneelstukjes in historisch kostuum, maar je brengt het huis wel tot leven. Dit kan op vele manieren, maar het gaat er om dat je als vrijwilliger het gevoel van een (t)huis creëert.


Wat bieden we?

Een bijzondere werkplek op een prachtige locatie in Hoorn, bij een professioneel goed doel, met gezellige andere vrijwilligers. U bent nooit alleen aan het werk. Vereniging Hendrick de Keyser biedt een reiskostenvergoeding. Bovendien ontvangt u als vrijwilliger een persoonlijke toegangspas waarmee u toegang heeft tot alle Museumhuizen van de Vereniging en kunt u deelnemen aan een interessant lezingenprogramma.


Tijdens de kennismakingsperiode bent u minimaal een dagdeel per week beschikbaar. Daarna is de minimale inzet een dagdeel per twee weken.


Vereniging Hendrick de Keyser zoekt vrijwilligers met goede communicatieve en sociale vaardigheden, die het leuk vinden om met mensen te werken. Er is geen specifieke voorkennis of ervaring vereist, maar interesse in architectuur, het pand of de geschiedenis van de regio is gewenst. Daarnaast bent u woonachtig in de regio. Tijdens de kennismakingsperiode bent u minimaal een dagdeel per week beschikbaar. Daarna is de minimale inzet een dagdeel per twee weken.

Hoe kom ik er?
Over Vereniging Hendrick de Keyser
Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. Gebouwen die door 'Hendrick de Keyser' onder de hoede worden genomen, voldoen aan strenge eisen. Het moeten sprekende voorbeelden zijn van de architectuur of de wooncultuur van een bepaalde periode. De geschiedenis moet niet alleen van buiten afleesbaar zijn, maar ook van binnen. Veel aandacht gaat daarom uit naar de bouwhistorische constructies en de kwaliteit van het interieur.
De collectie, die gemiddeld met vijf tot tien gebouwen per jaar groeit, omvat 421 panden en complexen, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa's, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over 108 plaatsen in heel Nederland.
In 2018 heeft Vereniging Hendrick de Keyser een Museumhuis aan de Binnenluiendijk in Hoorn geopend. Dit 17e-eeuwse koopmanshuis maakt onderdeel uit van een keten van Museumhuizen waarin bezoekers 500 jaar Nederlandse woongeschiedenis kunnen ervaren.
·
25 plaatsen over.
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Vereniging-Hendrick-de-Keyser/activiteiten/Breng-Museumhuis-Huis-Bonck-tot-leven/22060 om je aan te melden