Skip Sidebar

Over ons

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. Gebouwen die door 'Hendrick de Keyser' onder de hoede worden genomen, ...

Kunst & cultuur
Deel
Vereniging Hendrick de Keyser

Over Vereniging Hendrick de Keyser

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. Gebouwen die door 'Hendrick de Keyser' onder de hoede worden genomen, voldoen aan strenge eisen. Het moeten sprekende voorbeelden zijn van de architectuur of de wooncultuur van een bepaalde periode. De geschiedenis moet niet alleen van buiten afleesbaar zijn, maar ook van binnen. Veel aandacht gaat daarom uit naar de bouwhistorische constructies en de kwaliteit van het interieur.
De collectie, die gemiddeld met vijf tot tien gebouwen per jaar groeit, omvat 421 panden en complexen, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa's, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over 108 plaatsen in heel Nederland.
In 2018 heeft Vereniging Hendrick de Keyser een Museumhuis aan de Binnenluiendijk in Hoorn geopend. Dit 17e-eeuwse koopmanshuis maakt onderdeel uit van een keten van Museumhuizen waarin bezoekers 500 jaar Nederlandse woongeschiedenis kunnen ervaren.

Foto's