Skip Sidebar

Over ons

Kwetsbare mensen verbinden. Dat is onze missie. Met heel ons hart slaan we een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. We zorgen dat mensen er zijn voor elkaar, dat ze elkaar ontmoeten ...

Ouderen
Deel

Over Stichting met je hart

Kwetsbare mensen verbinden. Dat is onze missie. Met heel ons hart slaan we een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. We zorgen dat mensen er zijn voor elkaar, dat ze elkaar ontmoeten. Want wij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner én rijker maakt. Hier zetten we ons graag voor in. Persoonlijk en oprecht. Samen met anderen. Met ons hele hart.

Wat maakt ons uniek?
• Wij bereiken een vergeten doelgroep
• Intensieve samenwerking met de formele zorg -> zij brengen ons in contact met zelfstandig wonende ouderen die door anderen veelal niet worden bereikt
• Zelfsturende vrijwilligersteams
• Lokaal voor lokaal
• Structurele karakter van onze ontmoetingen
• Inspireren van medeburgers om zelf in actie te komen tegen eenzaamheid
• Unieke samenwerking met restaurants -> EET met je hart

Hoe te starten in een nieuwe gemeente?

Kun jij verbinden, enthousiasmeren, stimuleren en organiseren met je hart? Dan zoeken wij jou!
Kijk voor meer informatie op onze website https://www.metjehart.nl/help-mee/nieuwe-gemeente-starten/

In Hoorn zouden we klein kunnen beginnen met een kleine groep ouderen. Bijvoorbeeld door maandelijks te gaan lunchen of samen te eten aan een stamtafel in een restaurant in de wijk. Wij werken intensief samen met huisartsen, thuiszorgmedewerkers, ouderen- en wijkverpleegkundigen en zorgen er samen voor dat juist de vergeten groep zelfstandig wonende ouderen weer uit huis komen en zo hun sociaal netwerk vergroten.

Onze vrijwilligers zorgen voor de contacten met deze zorgpartners en nodigen vervolgens de ouderen uit, zorgen voor vervoer en zijn gastvrouw bij de ontmoetingen.

Natuurlijk vertellen we graag meer over hoe we werken, wat onze aanpak is en hoe verder met de start van Met je hart in Hoorn. In juni zouden we een digitale informatiebijeenkomst willen organiseren, om nog meer te vertellen over de stichting en de start in Hoorn. Wil je hieraan meedoen? Laat het ons weten.

Heel graag tot binnenkort!

Foto's