Skip Navigation
Over ons

Clean2Antarctica
Het idee om schepen te gaan bouwen uit afvalplastic komt niet zomaar uit de lucht vallen. Edwin en Liesbeth hebben vorig jaar als eerste mensen ooit op de Zuidpool gereden met hun...

Milieu & Duurzaamheid
Deel

Help jij ons als vrijwilligerscoördinator Clean2Antarctica op te bouwen?

Vacature · Flexibel
1621 MK, Hoorn, Noord-Holland, Netherlands
Bestuur
Deze vrijwilligersvacature is verlopen25 plaatsen over.
#21869
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Stichting-Clean-2-Anywhere/activiteiten/Help-jij-ons-als-vrijwilligerscoordinator-Clean2Antarctica-op-te-bouwen/21869 om je aan te melden
SamenvattingClean2Antartica uit Hoorn is op zoek naar een vrijwilligerscoördinator die kan helpen om de nieuwe organisatie helpen op te bouwen.
Uitgebreide omschrijving
Clean2Antartica zoekt een vrijwilligerscoördinator om de oprichters van de stichting te ontzien door de werving en begeleiding van vrijwilligers op zich/haar te nemen. Clean2Antartica wilt de transitie naar circulaire maatschappij versnellen door de kennis toe te passen die opgedaan is tijdens een reis naar en op Antarctica. Het voertuig waar dit mee gedaan is, is zoveel mogelijk uit afvalstoffen (plastic) opgebouwd. De kennis die hiermee opgedaan is, willen ze graag zo breed mogelijk beschikbaar en toegankelijk te maken. Dit willen ze onder andere laten doen door vrijwilligers een fluitschip van gerecycled plastic te laten maken. Om dit in goede banen te leiden is een vrijwilligerscoördinator nodig. Je gaat zelfstandig over de werving van de vrijwilligers. Dit betekent dat je zelf de vrijwilligers zoekt door vacatures uit te zetten in de juiste kanalen zoals Vrijwilligerspunt, (social) media, enzovoorts. Je voert zelf de kennismakingsgesprekken en begeleidt vrijwilligers waar nodig, controleert of ze er zijn, of het goed gaat, enzovoort. Uiteraard voer je ook de administratieve werkzaamheden uit die bij dit alles horen. De functie bestaat momenteel nog niet, dus de exacte tijdsinvestering is lastig te benoemen. In het begin kost het in verband met het opzetten mogelijk meer tijd dan daarna. Een vriendelijke persoonlijkheid die kan omgaan met veranderlijke omstandigheden die gepaard gaan met een in ontwikkeling zijnde organisatie. Verder ben je administratief onderlegd, heb je verantwoordelijkheidsgevoel en kun je goed plannen en dingen organiseren.
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Hoorn > Hoorn Activiteiten > Stichting Clean 2 Anywhere > Help jij ons als vrijwilligerscoördinator Clean2Antarctica op te bouwen?
Over Stichting Clean 2 Anywhere
Clean2Antarctica
Het idee om schepen te gaan bouwen uit afvalplastic komt niet zomaar uit de lucht vallen. Edwin en Liesbeth hebben vorig jaar als eerste mensen ooit op de Zuidpool gereden met hun deels uit afvalplastic gemaakte wagen: Solar Voyager, aangedreven op zonne-energie. Ze verbleven een maand op Antarctica en hebben een afstand afgelegd van maar liefst 650 kilometer zonder een druppel brandstof te verbruiken. Hun missie? “Een nieuwe samenlevingsvorm creëren waarbij we weer in balans met de natuur leven en welvaartsgroei nieuwe kansen brengt’’.
De inzichten die het zij tijdens hun ontdekkingsreis op Antarctica hebben opgedaan nemen ze mee voor het realiseren van een scheepswerf in Hoorn.

Fluitschip uit afvalplastic
De droom van is een fluitschip bouwen uit afvalplastic op de oorspronkelijke bouwwijze, dat voldoet aan de hoogste standaarden in de scheepsbouw. Het Fluitschip gaat over de wereld zeilen en zal particulieren en ondernemers inspireren om meer circulair te leven.

Bijzondere scheepswerf
Dat C2A in Hoorn terecht is gekomen is geen toeval. Door de Hoornse kracht om het initiatief een plek te geven in de stad, maar ook omdat Hoornse reder Pieter Jansz. Liorne (1561-1620) wordt gezien als de uitvinder van het fluitschip. Liorne werd in die tijd uitgelachen om zijn plannen, maar het fluitschip kwam er uiteindelijk wel! De scheepswerf wordt in 2019 gerealiseerd in de Schelphoek in Hoorn: drijvende paviljoens waar (groene) denkers en doeners meehelpen om uit afvalplastic schepen te bouwen. Hier wordt de Solar Voyager tentoongesteld en een informatiecentrum geopend om mensen bewust te maken dat weggooien zonde is. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen mee gaan helpen, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er worden veel partijen bij dit initiatief betrokken. Tot slot willen ze met ondernemers bedrijfsexpedities doen waarbij ze letterlijk in de afvalbak gaan speuren op zoek naar waar waardevolle grondstoffen. Zonde om weg te gooien!
Deze vrijwilligersvacature is verlopen25 plaatsen over.
#21869
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Stichting-Clean-2-Anywhere/activiteiten/Help-jij-ons-als-vrijwilligerscoordinator-Clean2Antarctica-op-te-bouwen/21869 om je aan te melden