Skip Sidebar

Over ons

Beleef 500 jaar wonen!

Kunst & cultuur
Deel

Gastheer/gastvrouw Museumhuis Huis Bonck

Flexibel
Binnenluiendijk 3, 1621 ME Hoorn, Nederland
Kunst & cultuur
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit
#22828
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Museumhuis-Bonck/activiteiten/Gastheergastvrouw-Museumhuis-Huis-Bonck/22828 om je aan te melden

Samenvatting

Vereniging Hendrick de Keyser zoekt een gastheer/gastvrouw voor hun Huis Bonck aan de Binnenluiendijk in Hoorn.

Uitgebreide omschrijving

Word vrijwilliger in dit bijzondere 17e-eeuws huis.


Bij Museumhuizen gaan letterlijk deuren voor je open. Iedereen kan een kijkje in de keuken én andere vertrekken nemen! In een Museumhuis zal je geen bordjes ‘niet aanraken’ vinden. Bezoekers mogen plaatsnemen op de 17e-eeuwse stoelen, de bedstede uitproberen of theedrinken in de binnenkamer. De rol van de gastheren en gastvrouwen Elke bezoeker die binnenkomt, komt eerst de gastvrouw of gastheer tegen. Deze vrijwilliger is hét visitekaartje van de Vereniging, maar ook van het huis. In deze rol ontvangt u de bezoekers, net zoals u dat thuis zou doen; met een vriendelijk praatje en een brede glimlach! U verkoopt een kaartje en bergt jassen en tassen op. U legt uit hoe mensen het Museumhuis het beste kunnen bezoeken, legt het gebruik van de audiotour uit en u kent natuurlijk de leukste anekdotes over het huis. Wanneer bezoekers weer vertrekken, helpt u hen met jassen en tassen en doet hen uitgeleide.


Wat verwachten we?

Vereniging Hendrick de Keyser zoekt vrijwilligers met goede communicatieve en sociale vaardigheden, die het leuk vinden om met mensen te werken. Er is geen specifieke voorkennis of ervaring vereist, maar interesse in architectuur, het pand of de geschiedenis van de regio is gewenst. Daarnaast bent u woonachtig in de regio.


Wat bieden we?

Een bijzondere werkplek op een prachtige locatie in Hoorn, bij een professioneel goed doel, met gezellige andere vrijwilligers. U bent nooit alleen aan het werk. Vereniging Hendrick de Keyser biedt een reiskostenvergoeding. Bovendien ontvangt u als vrijwilliger een persoonlijke toegangspas waarmee u toegang heeft tot alle Museumhuizen van de Vereniging en kunt u deelnemen aan een interessant lezingenprogramma.


Tijdens de kennismakingsperiode bent u minimaal een dagdeel per week beschikbaar.

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Hoorn > Hoorn Activiteiten > Museumhuis Bonck > Gastheer/gastvrouw Museumhuis Huis Bonck

Over Museumhuis Bonck

Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit