Skip Navigation
Over ons

Beleef 500 jaar wonen!

Kunst & cultuur
Deel

Breng Museumhuis Huis Bonck tot leven

Flexibel
Binnenluiendijk 3, 1621 ME Hoorn, Nederland
Kunst & cultuur
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
#22830
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Museumhuis-Bonck/activiteiten/Breng-Museumhuis-Huis-Bonck-tot-leven/22830 om je aan te melden
SamenvattingVereniging Hendrick de Keyser zoekt vrijwilligers die hun Huis Bonck aan de Binnenluiendijk in Hoorn tot leven brengt.
Uitgebreide omschrijving

Kent u Huis Bonck? Dat mooie huisje aan de Binnenluiendijk 3 in Hoorn? Eigenaar Vereniging Hendrick de Keyser heeft in juni 2018 dit monument als Museumhuis geopend. Word vrijwilliger in dit bijzondere 17e-eeuwse huis.


Bij Museumhuizen gaan letterlijk deuren voor je open. Tot nu toe waren de deuren van deze huizen nagenoeg gesloten, maar vanaf nu kan iedereen een kijkje in de keuken én andere vertrekken nemen! Bij Museumhuizen komen de huizen echt tot leven en gaat er een wereld voor je open! In een Museumhuis zal je geen bordjes ‘niet aanraken’ vinden. Bezoekers mogen plaatsnemen op de 17e-eeuwse stoelen, de bedstede uitproberen of theedrinken in de binnenkamer. Uw rol Een huis zonder bewoners, is geen huis maar een museum. In het Museumhuis in Huis Bonck wonen geen mensen, maar als activator voer je wel die handelingen uit, die een bewoner ook uit zou voeren. Het zijn geen toneelstukjes in historisch kostuum, maar je brengt het huis wel tot leven. Dit kan op vele manieren, maar het gaat er om dat je als vrijwilliger het gevoel van een (t)huis creëert


Wat bieden we?

Een bijzondere werkplek op een prachtige locatie in Hoorn, bij een professioneel goed doel, met gezellige andere vrijwilligers. U bent nooit alleen aan het werk. Vereniging Hendrick de Keyser biedt een reiskostenvergoeding. Bovendien ontvangt u als vrijwilliger een persoonlijke toegangspas waarmee u toegang heeft tot alle Museumhuizen van de Vereniging en kunt u deelnemen aan een interessant lezingenprogramma.


Tijdens de kennismakingsperiode bent u minimaal een dagdeel per week beschikbaar. Daarna is de minimale inzet een dagdeel per twee weken.


Vereniging Hendrick de Keyser zoekt vrijwilligers met goede communicatieve en sociale vaardigheden, die het leuk vinden om met mensen te werken. Er is geen specifieke voorkennis of ervaring vereist, maar interesse in architectuur, het pand of de geschiedenis van de regio is gewenst. Daarnaast bent u woonachtig in de regio.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Hoorn > Hoorn Activiteiten > Museumhuis Bonck > Breng Museumhuis Huis Bonck tot leven
Over Museumhuis Bonck
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
#22830
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Museumhuis-Bonck/activiteiten/Breng-Museumhuis-Huis-Bonck-tot-leven/22830 om je aan te melden