Skip Sidebar

Over ons

De Hoornse Stadsfeesten is een van de grootste, gratis toegankelijke festivals van West-Friesland. Normaal gesproken 3 dagen gevuld met live muziek, dans en theater: een breed en gevarieerd programma ...

Kunst & cultuur
Deel

Over Hoornse Stadsfeesten

De Hoornse Stadsfeesten is een van de grootste, gratis toegankelijke festivals van West-Friesland. Normaal gesproken 3 dagen gevuld met live muziek, dans en theater: een breed en gevarieerd programma met gemiddeld 100 acts verdeeld over ongeveer 10 locaties, binnen en buiten.
Dit jaar zijn de Stadsfeesten anders dan anders. Natuurlijk vanwege Covid-19. We maken deel uit van het cultuurweekend, op 4 en 5 september. In dat weekend laten we talloze bandjes spelen. Niet zoals gebruikelijk op grote buitenpodia maar veel op binnen (horeca-)locaties, en een aantal op bescheiden buitenlocaties.
Een van de dingen die de Hoornse Stadsfeesten uniek maakt is dat de gehele organisatie in handen is van tientallen vrijwilligers. Met elkaar vervullen zij taken als de productie, de programmering, het werven van sponsoren, de communicatie, de coördinatie van de vrijwilligers en nog veel meer. Een team zeer gedreven mensen die zich geheel belangeloos inzetten om voor Hoorn en de wijde omgeving een mooi festival neer te zetten.
En daarbij zijn altijd extra handen nodig. Om bands te begeleiden en te helpen opbouwen, bezoekers de juiste route te wijzen, voor toegangscontrole, om merchandise te verkopen of de andere vrijwilligers van eten en drinken te voorzien. Gezellig, leuk, gevarieerd werk waar je gegarandeerd blij van wordt.