MaS voor organisaties

Waarom meedoen aan MaS?

De Maatschappelijke Stage (MaS) is één van de stages die leerlingen op het voortgezet onderwijs lopen. Lees hier meer over wat MaS inhoudt. Veel maatschappelijke organisaties hebben vaak te kampen met een tekort aan vrijwilligers. Met de MaS worden mogelijkheden gecreëerd om hier wat aan te doen. Sinds Vrijwilligerspunt uitvoering geeft aan de Maatschappelijke Stage, blijft ieder schooljaar gemiddeld 30% van de leerlingen bij het stageadres als vrijwilliger, voor kortere of langere tijd! Waarom zou jouw organisatie meedoen?

• Je werft nieuwe (al dan niet tijdelijke) vrijwilligers uit een leeftijdsgroep die voor veel organisaties lastig bereikbaar is. 

• Je laat nieuwe vrijwilligers (en een hele nieuwe doelgroep!) toe in jullie organisatie, met hun eigen nieuwe en frisse ideeën en inzichten over jullie organisatie en werk.

• Je geeft een leerling die jullie organisatie nog niet kent, de kans om kennis met jullie te maken.  

• Je geeft een leerling een kans om bij jullie een onvergetelijke ervaring op te doen die ze nooit meer vergeten.


Wil je weten hoe de MaS voor de school/scholen bij jou in de buurt is geregeld? Of wil je een gesprek om te verkennen hoe jullie kunnen gaan werken met Maatschappelijke Stages? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier en we spreken het graag met je door. Heb je inspiratie nodig voor mogelijke vacatures die je als organisatie kunt aanbieden? Lees hier een aantal ideeën.

Hoe werkt de vacaturebank?

Wij brengen leerlingen en vrijwilligersorganisaties bij elkaar via de vacaturebank. Hiervoor dient je organisatie een account aan te maken. Heeft jouw organisatie al een account? Dan is deze ook bruikbaar voor vacatures voor MaS. Heb je nog geen account? Maak deze dan eerst aan


Als dit het eerste jaar is dat jouw organisatie meedoet, nemen we uiteraard contact met je op om alles uit te leggen. Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je gelijk een vacature toevoegen. Geef duidelijk aan wat de werkzaamheden zijn voor de leerling en wat je verwacht. Reageert een leerling op je vacature, dan ontvang je een e-mail. Via de chatfunctie kun je gemakkelijk contact onderhouden met de leerling.


MaS-contract

Maak een kennismakingsafspraak met de leerling. Tijdens dit kennismakingsgesprek worden de verwachtingen van beide kanten besproken en worden er duidelijke afspraken gemaakt. Denk aan werktijden en -dagen, gebruik van de telefoon, wie de leerling begeleidt en wat de exacte werkzaamheden zijn. Als het gesprek goed is verlopen, wordt het door de leerling meegenomen contract, dat door de school is opgesteld, ingevuld en ondertekend. Dit contract is meestal onderdeel van het stageboekje dat de leerling moet bijhouden.

Zorg voor goede begeleiding

Als stagebieder begeleid je (of iemand anders binnen de organisatie) de leerling op de stageplaats. Er wordt van je verwacht dat je de leerling wegwijs maakt binnen de organisatie en uitleg geeft over jullie doelgroep en het belang van het (vrijwilligers)werk dat jullie verrichten. De leerling wil zich in eerste plaats nuttig voelen, de MaS gaat er immers om dat de jongeren een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Leg dus ook goed uit wat zijn/haar rol daarin is. Ook is het belangrijk dat de leerling te allen tijde ter plekke iemand heeft waar hij/zij terecht kan voor vragen of als er iets is.

Meer weten over de MaS?

Vul het contactformulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.

Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacyverklaring en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.