Post | mei 2022 | Nieuws | 2 min lezen

Twee lesgroepen van start dankzij Microsoft Datacenter Community Fonds

Taalhuis Westfriesland, onderdeel van Vrijwilligerspunt Westfriesland, en ROC Kop van Noord-Holland trekken samen op om zoveel mogelijk aanbod te creëren voor Nederlands taalonderwijs voor laaggeletterden en anderstaligen. Om de wachtlijsten van het ROC korter te maken, vonden beide partijen een oplossing in het Microsoft Datacenter Community Fonds. Er is door het fonds een bijdrage toegekend waardoor een paar weken geleden twee nieuwe lesgroepen van start konden gaan. Florien ten Hove, Microsoft: “Toen wij de aanmelding binnen kregen, wisten wij het meteen: dit project verdient onze bijdrage.” 


Monique de Leeuw, Onderwijsgroep NoordWest-Holland is blij dat het Microsoft Datacenter Community Fonds dit project heeft uitgekozen: “Momenteel is er in West-Friesland helaas een wachtlijst voor anderstaligen om taallessen bij het ROC te volgen. Er is extra budget nodig om deze wachtlijst weg te kunnen werken. De taallessen zijn voor de cursisten namelijk gratis. We zijn dan ook erg blij dat we in samenwerking met Mariska Woudenberg van Taalhuis Westfriesland de aanvraag hebben kunnen doen bij Microsoft Datacenter Community Fonds en ook nog eens de benodigde bijdrage toegekend hebben gekregen. Zonder deze bijdrage hadden de twee lesgroepen van totaal 32 deelnemers nu nog steeds op de wachtlijst gestaan!”


Unaniem

Het fonds hoefde niet lang na te denken of ze de aanvraag zouden toekennen. Florien ten Hove: “Toen we dit project onder ogen kregen, was onze adviesraad direct unaniem: dit initiatief verdient een bijdrage uit het fonds. De extra conversatiegroepen sluiten namelijk goed aan bij de prioriteiten van de regio en die van het Microsoft Datacenter Community Fonds. Wij dragen graag bij aan het ontwikkelen van (digitale) geletterdheid om zo meer kansen te creëren om te participeren in de samenleving." 


Bij de les

Om te weten te komen hoe goed het geld besteed wordt, mochten Monique, Florien en Mariska meedoen met de les van docent Maaike Zuidam. Florien: “Hartstikke leuk om mee te kunnen doen. Nu kan ik zelf zien hoe belangrijk taalles is voor de anderstaligen. Ik ben dan ook blij dat we voor dit project hebben gekozen. Je voelt het plezier en de motivatie van de deelnemers. Ze willen al lang beter Nederlands leren, maar ze moesten op hun beurt wachten. Nu is het zover en kunnen ze doordat ze beter Nederlands leren, gemakkelijker contacten maken en meedoen met de samenleving. Ze zijn echt heel blij en doen fanatiek mee. Geweldig om te zien en ik word er zelf ook enorm enthousiast van. Jammer dat de les voor mij voorbij is!”

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Jong Westfriesland in Actie werft jongeren voor opruimen zwerfafval

| Nieuws
Op 20 maart aanstaande is de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Jong Westfriesland in Actie van ...
Lees meer

Project Nieuwe Nederlanders succesvol afgerond

| Nieuws
Het project Nieuwe Nederlanders van Vrijwilligerspunt betrekt mensen die nieuw zijn in Nederland bij onze ...
Lees meer

Per 1 juli wijzigt Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

| Nieuws
De WBTR zorgt ervoor dat de regels voor o.a. stichtingen en verenigingen beter aansluiten op de huidige regels ...
Lees meer