Post | september 2020 | Nieuws | 3 min lezen

Meld jouw initiatief aan voor Rabo ClubSupport

Op 31 augustus is de jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport van Rabobank West-Friesland gestart. Clubs en verenigingen worden opgeroepen campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. Clubs en verenigingen hebben het door de coronacrisis moeilijk. Doordat leden niet of beperkt bijeen mogen komen, staat hun toekomstbestendigheid onder druk. Rabobank West-Friesland stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit. Ook jouw organisatie kan zich hiervoor aanmelden!


Campagne voeren

Met Rabo ClubSupport* investeert de bank al jaren met haar kennis, netwerk en financiële middelen in het club- en verenigingsleven van Nederland. Via de Rabo Bankieren app beslissen Rabobank-leden mee over welke initiatieven uit het club- en verenigingsleven de steun van de bank verdienen.


Clubs en verenigingen uit de regio West-Friesland die deelnemen, voeren campagne voor hun eigen organisatie en roepen Rabobank-leden op om via de app op het project van hun club te stemmen. Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen of workshops over ledenwerving en digitalisering. Zo zet de bank haar netwerk in om clubs van elkaar te laten leren. Hiermee wil Rabobank iedereen een stem geven in het mooier en beter maken van zijn of haar club en de buurt.


Herstart van het club- en verenigingsleven

Clubs en verenigingen hebben het de afgelopen maanden zwaar te verduren gehad door de crisis. Leden konden maandenlang niet samenkomen om te sporten, zingen, dansen, hobby’s te beoefenen of om zich met elkaar in te zetten voor hun vereniging. “Nederland is kampioen verenigen. En dat is ons tijdens de coronacrisis juist onmogelijk gemaakt", vertelt Ronald Bleeker, directievoorzitter van Rabobank West-Friesland. “Door de maandenlange stop hebben clubs niet alleen grote financiële zorgen, we horen ook geluiden over de sociaal-maatschappelijke gevolgen. De kantine of het clubhuis is voor veel mensen hun tweede thuis: dé plek waar leden samenkomen, waar talenten worden ontplooid en waar verbinding ontstaat in de buurt. Daarmee is tijdens de afgelopen maanden de belangrijke sociale functie die clubs hebben, weggevallen. Op alle fronten kunnen clubs en verenigingen dus een steuntje in de rug gebruiken. Meedoen aan Rabo ClubSupport is dus goed voor jouw club én geweldig voor de buurt. En net als vorig jaar stellen wij weer € 350.000,- beschikbaar”.


Goede ervaringen

In 2019 hebben bij Rabobank West-Friesland 885 verenigingen en stichtingen deelgenomen aan Rabo ClubSupport. Zo heeft Zwembad ‘t Hemmerven uit Hem vorig jaar een bijdrage van € 2.116.98 ontvangen voor de aanschaf van een AED. In de top 25 van organisaties met de meeste stemmen staan onder andere Inloophuis Pisa uit Hoorn, Kinderboerderij SKIK uit Hoogkarspel en Speeltuin Kindervreugde uit Enkhuizen.


Schrijf je organisatie in

Rabobank West-Friesland roept ook dit jaar lokale clubs, verenigingen en stichtingen op om hun maatschappelijke initiatieven in te schrijven. Zij ontvangen een persoonlijke uitnodiging van Rabobank om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2020. Ook start er een landelijke campagne, waar onder meer sporters van TeamNL en artiesten van het collectief Kunstbende aan deelnemen. Verenigingen en stichtingen kunnen zich vanaf 1 tot en met 30 september aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. De stemperiode voor Rabobank-leden start op 5 oktober en medio november wordt de uitslag bekendgemaakt aan de deelnemende clubs.


Meer informatie over Rabo ClubSupport vind je op Rabo-Clubsuport.nl.


(*) Rabo ClubSupport is de nieuwe naam voor de Rabobank Clubkascampagne

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Project XL: realiseer de droom van jouw organisatie

| Nieuws
Heeft jouw maatschappelijke organisatie een flinke klus op de plank liggen, waar de nodige handjes, kennis, ...
Lees meer

Klussen gezocht voor NLdoet 2023

| Nieuws
Op vrijdag 10 maart zorgt Vrijwilligerspunt Westfriesland in West-Friesland voor de coördinatie van klussen ...
Lees meer

Vrijwilligersmarkt Medemblik druk bezocht

| Nieuws
Het was gezellig druk zaterdag tijdens de Vrijwilligersmarkt Medemblik die Vrijwilligerspunt Westfriesland ...
Lees meer