Post | december 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Meer jongeren verbinden aan vrijwilligersorganisaties met MDT

Daar moet op getoost worden, want goed nieuws voor Vrijwilligerspunt Westfriesland: het project maatschappelijke diensttijd (MDT) heeft opnieuw subsidie toegekend gekregen. Directeur-bestuurder Miranda Zwart: “Met de toekenning van de subsidie voor MDT kunnen we nog meer jongeren verbinden aan vrijwilligersorganisaties. We zijn dan ook erg blij dat we voor drie jaar subsidie hebben gekregen van het ministerie van OCW.”


Sinds mei 2020 biedt Vrijwilligerspunt MDT aan jongeren van 12 tot 30 jaar. Met MDT gaan de jongeren van 12 – 30 jaar minimaal 80 uur als vrijwilliger aan de slag bij een of meerdere maatschappelijke organisaties. Als MDT’er ontwikkel je je talenten, vergroot je je netwerk en doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Fleur Neefjes, projectleider MDT bij Vrijwilligerspunt: “Ik ben echt onwijs blij dat we voor de komende drie jaar MDT kunnen blijven bieden aan jongeren. De afgelopen jaren hebben we jaarlijks zo’n 100 jongeren begeleid, maar de komende drie jaar gaan we voor 150 jongeren per jaar! Ja, dat is zeker haalbaar, want vrijwilligersorganisaties weten ons steeds gemakkelijker te vinden en ze zien de meerwaarde van een MDT’er in hun organisatie. Daarnaast merken we dat meer en meer jongeren in MDT een waardevol tussenstation zien naar werk of studie. Het zijn jongeren die zoekende zijn in de juiste keuze van werk of studie, of die extra ondersteuning zoeken in hun persoonlijke ontwikkeling; MDT helpt ze door vrijwilligerswerk met het krijgen van de benodigde bagage om uiteindelijk die juiste keuze te maken voor hun toekomst.”


Trainingen en evenementen

Die extra ondersteuning wordt geboden in trainingen en evenementen. Fleur: “We streven ernaar iedere maand een training, uitje of evenement te organiseren, afhankelijk van de behoeften van de jongeren. Denk aan een EHBO-training, training presentatie skills, timemanagement en communicatietraining. Op 18 december organiseren we bijvoorbeeld het Make a Choice Café. Dan komen (oud) studenten vertellen over hun MBO/ Hbo-opleiding, werk en/of tussenjaar om zo jongeren te inspireren en te helpen met het maken van een passende keuze. En deze avond wordt weer georganiseerd door MDT’ers, dus voor jongeren, door jongeren. Super dus dat we ook dit de komende drie jaar kunnen blijven doen met de toegekende subsidie!”


Meer lezen over MDT? Check hier.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Korting voor voorstellingen van Het Park

| Nieuws
Speciaal voor vrijwilligers heeft Schouwburg Het Park deze maand weer toffe voorstellingen met korting ...
Lees meer

Vrijwilligerspunt werft vrijwilligers voor crisisopvang Wervershoof

| Nieuws
Vanaf 1 november worden 200 asielzoekers opgevangen door de gemeente Medemblik op het perceel aan de Volk ...
Lees meer

213 matches gesloten tijdens 14e Westfriese Beursvloer

| Nieuws
Donderdagmiddag, 19 oktober, vond in de Dres in Nibbixwoud de 14e editie van de Westfriese Beursvloer plaats, ...
Lees meer