Post | februari 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Make a Choice Café: studeren of een tussenjaar?

In het nieuwe schooljaar aan een studie beginnen, of liever werken? Of toch volgend schooljaar een tussenjaar? Het is niet voor iedere jongere even eenvoudig om een goede keuze te maken die zo bepalend is voor de toekomst. Daarom organiseert Jong Westfriesland in Actie van Vrijwilligerspunt Westfriesland het ‘Make a Choice Café’ op dinsdag 21 februari vanaf 19.00 uur waar (oud) studenten komen vertellen over hun HBO-opleiding, werk en/of tussenjaar. 

 

Jong Westfriesland in Actie begeleidt jaarlijks tientallen jongeren in hun Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Fleur Neefjes, Vrijwilligerspunt: “MDT is voor jongeren van 13 tot 30 jaar. Bij het MDT-project zet je je vrijwillig in voor een maatschappelijke organisatie. Je doet niet alleen iets voor een ander, je ontwikkelt ook jezelf, vergroot je netwerk en werkt aan je cv. MDT helpt ook bij het maken van een keuze van een studie of beroep. Toch is er bij de MDT’ers soms twijfel of ze moeten gaan studeren, toch werken, of een tussenjaar moeten nemen. Daarom ontstond ons idee om de inspirerende bijeenkomst Make a Choice Café te organiseren, waar (oud) studenten die diezelfde keuze hebben moeten maken, komen vertellen over hun ervaringen. Zo kunnen we de jongeren op weg helpen met het maken van de juiste keuze voor hún toekomst.” 

 

Interactieve bijeenkomst 

Tijdens de bijeenkomst komen diverse opleidingen aan bod: social work, veiligheid/ politieacademie, media, toegepaste psychologie en verpleegkunde. Maar ook wordt informatie gegeven over MDT. De deelnemers gaan aan de slag met leerzame en leuke opdrachten, zodat ze goed inzicht krijgen in hun kwaliteiten en ambities. Én er is volop tijd om de (oud) studenten vragen te stellen en er zo achter te komen wat ze volgend jaar gaan doen! 

 

Aanmelden 

Fleur: “Iedereen tussen 13 en 30 jaar die nog twijfelt tussen studeren, werken of een tussenjaar is van harte welkom! Er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan de (oud) studenten, aan ons en natuurlijk aan elkaar.” Meedoen? Meld je aan voor het Make a Choice Café. Dinsdag 21 februari, 19.00 uur (inloop 18.45 uur), Maelsonstraat 12, Hoorn. Deelname is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected] of door Fleur Neefjes een whatsapp te sturen of te bellen: 06-82651230. Je kunt je ook direct aanmelden via deze link.

Deel blogpost