Dit zijn de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2021

Op 19 november werden de winnaars bekend gemaakt van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2021. De bekendmaking vond, geheel volgens de coronarichtlijnen, plaats in het Oorlogsmuseum Medemblik. De afgelopen weken zijn er bijna 4.000 stemmen uitgebracht door het publiek op de genomineerde vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Na ook de stemmen geteld te hebben van de jury, kon Wethouder Joset Fit de winnaars bekend maken: Joppe Zijlstra en Jongerencentrum The Future! 

Vrijwilligersprijs Medemblik

Veel mensen in Medemblik doen af en toe of regelmatig vrijwilligerswerk. En deze vrijwilligers mogen best eens extra in het zonnetje gezet worden! Daarom organiseert Vrijwilligerspunt jaarlijks de Vrijwilligersprijs Medemblik in samenwerking met de gemeente Medemblik. Dé waarderingsprijs voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.


Wie worden in 2021 de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik? Daar heb jij als inwoner van Medemblik invloed op, want jij kunt jouw favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie/-initiatief aanmelden voor de Vrijwilligersprijs Medemblik.


Aanmelden kan tot en met 9 oktober. Begin december worden de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik bekendgemaakt.

Zo werkt de Vrijwilligersprijs Medemblik

Genomineerden

Tot 7 oktober kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties aangemeld worden. Van 8 tot en met 18 november kan er door iedereen gestemd worden op zijn of haar favoriete genomineerde. Deze stemmen tellen voor 50 procent mee, want ook de jury stemt op haar favoriete vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie en ook deze stemming telt voor 50 procent mee. Op 19 november zullen de winnaars bekend worden gemaakt (zie 'Winnaars').

Jury

De vijf leden van de jury letten bij het kiezen van de genomineerden op wat hen zo bijzonder maakt. Bijvoorbeeld hoe onderscheidend de inzet van de vrijwilliger is. Of hoe de organisatie haar vrijwilligers waardeert en hoe de verbinding is met de inwoners van Medemblik, met andere organisaties en/of met de eigen vrijwilligers. Nadat de aanmeldperiode is gesloten, buigt de jury zich over de aanmeldingen en kiest voor beide categorieën drie genomineerden, waarvan filmpjes online worden geplaatst. He publiek kan vervolgens van 3 tot en met 18 november stemmen op zijn of haar favoriet.

Winnaars

De jury kiest uit de genomineerden een 'jurywinnaar' middels een stemming. De uitslag van deze stemming telt voor de helft mee met de uiteindelijke uitslag. De andere helft komt van de online-stemming van het publiek. De winnaars worden op vrijdag 19 november tijdens een besloten feest in het Oorlogsmuseum Medemblik bekend gemaakt. De winnaars ontvangen een prijzenpakket aangeboden door de sponsors en natuurlijk de eervolle benoeming van Vrijwilliger van het jaar 2021 of Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2021.

Prijzen

Bedrijven en organisaties in Westfriesland helpen de Vrijwilligersprijs Medemblik door fantastische prijzen ter beschikking te stellen. Binnenkort zie je hieronder alle sponsors die een prijs ter beschikking stellen voor het prijzenpakket van de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2021.

De Vrijwilligersprijs Medemblik wordt mogelijk gemaakt door: