Meld hier je favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie van Medemblik aan

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Vrijwilliger

Ken jij een vrijwilliger uit de gemeente Medemblik, of iemand die als vrijwilliger actief is de gemeente Medemblik, die wel eens in het zonnetje mag worden gezet? Die echt het verschil maakt? Die nét even een streepje harder gaat? Zich altijd vol enthousiasme inzet? Jong, oud, net gestart als vrijwilliger of al jaren een trouwe vrijwilliger? Meld deze vrijwilliger dan uiterlijk 9 oktober aan. 

Vrijwilligersorganisatie

Ken jij een maatschappelijke organisatie of (burger)initiatief uit de gemeente Medemblik die zulk goed werk verricht, dat iedereen het mag weten? Die echt het verschil maakt voor de inwoners van de gemeente Medemblik? Meld deze organisatie of dit maatschappelijk initiatief dan uiterlijk 9 oktober aan.

Vrijwilligersprijs Medemblik

Veel mensen in Medemblik doen af en toe of regelmatig vrijwilligerswerk. En deze vrijwilligers mogen best eens extra in het zonnetje gezet worden! Daarom organiseert Vrijwilligerspunt jaarlijks de Vrijwilligersprijs Medemblik in samenwerking met de gemeente Medemblik. Dé waarderingsprijs voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.


Wie worden in 2021 de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik? Daar heb jij als inwoner van Medemblik invloed op, want jij kunt jouw favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie/-initiatief aanmelden voor de Vrijwilligersprijs Medemblik.


Aanmelden kan tot en met 9 oktober. Begin december worden de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik bekendgemaakt.

Zo werkt de Vrijwilligersprijs Medemblik

Genomineerden

Tot 7 oktober kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties aangemeld worden. Van 3 tot en met 18 november kan er door iedereen gestemd worden op zijn of haar favoriete genomineerde. Deze stemmen tellen voor 50 procent mee, want ook de jury stemt op haar favoriete vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie en ook deze stemming telt voor 50 procent mee. Op 19 november zullen de winnaars bekend worden gemaakt (zie 'Winnaars').

Jury

De vijf leden van de jury letten bij het kiezen van de genomineerden op wat hen zo bijzonder maakt. Bijvoorbeeld hoe onderscheidend de inzet van de vrijwilliger is. Of hoe de organisatie haar vrijwilligers waardeert en hoe de verbinding is met de inwoners van Medemblik, met andere organisaties en/of met de eigen vrijwilligers. Nadat de aanmeldperiode is gesloten, buigt de jury zich over de aanmeldingen en kiest voor beide categorieën drie genomineerden, waarvan filmpjes online worden geplaatst. He publiek kan vervolgens van 3 tot en met 18 november stemmen op zijn of haar favoriet.

Winnaars

De jury kiest uit de genomineerden een 'jurywinnaar' middels een stemming. De uitslag van deze stemming telt voor de helft mee met de uiteindelijke uitslag. De andere helft komt van de online-stemming van het publiek. De winnaars worden op vrijdag 19 november tijdens een besloten feest in het Oorlogsmuseum Medemblik bekend gemaakt. De winnaars ontvangen een prijzenpakket aangeboden door de sponsors en natuurlijk de eervolle benoeming van Vrijwilliger van het jaar 2021 of Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2021.

Prijzen

Bedrijven en organisaties in Westfriesland helpen de Vrijwilligersprijs Medemblik door fantastische prijzen ter beschikking te stellen. Binnenkort zie je hieronder alle sponsors die een prijs ter beschikking stellen voor het prijzenpakket van de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2021.

De Vrijwilligersprijs Medemblik wordt mogelijk gemaakt door: