Skip Navigation
Over ons

Het Westfries Archief is hét regionaal historisch centrum voor Westfriesland. Een professionele, publieksgerichte dienst waar (Westfriese) burgers, instellingen en overheden terecht kunnen met...

Cultuur & Kunst
Deel

Invoeren van Gezinskaarten

Vacature · Flexibel
Blauwe Berg 5, 1625 NT Hoorn, Netherlands
IT
IT
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Westfries-Archief/activiteiten/Invoeren-van-Gezinskaarten/22011 om je aan te melden
SamenvattingHet Westfries Archief in Hoorn zoekt vrijwilligers die gegevens willen invoeren vanaf oude gezinskaarten.
Uitgebreide omschrijving

Het Westfries Archief zoekt vrijwilligers voor het invoeren van gegevens vanaf gezinskaarten. Het Westfries Archief beheert en bewaart de archieven de gemeenten in oostelijk Westfriesland. De Bevolkingsregisters zijn hier onderdeel van. Voor familieonderzoekers staan in deze registers interessante informatie. De gegevens van de bevolkingsregisters zijn ingevoerd en kunnen worden doorzocht op de website van het Westfries Archief.


De gezinskaarten zijn de opvolgers van de bevolkingsregisters en bevatten gegevens van personen die in de periode 1919-1939 in oostelijk Westfriesland woonden. Deze kaarten zijn we nu aan het invoeren. Wij vragen u hulp voor het invoeren van gegevens vanaf de gezinskaarten.


Bent u één of meer dagdelen in de week beschikbaar? En vindt u het leuk om via de laptop te werken aan het beschikbaar maken van een historische bron? Doe dan mee!


Het invoeren van de gegevens vanaf de gezinskaarten vindt plaats op het Westfries Archief. Vanwege de corona-crisis is het helaas tijdelijk niet mogelijk om te starten met dit project. Heeft u interesse? Reageer dan op deze vacature. Zodra het weer mogelijk is om te werken op het archief aan dit project nemen wij contact met u op.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Hoe kom ik er?
Over Westfries Archief
Het Westfries Archief is hét regionaal historisch centrum voor Westfriesland. Een professionele, publieksgerichte dienst waar (Westfriese) burgers, instellingen en overheden terecht kunnen met historische vragen. In 1974 spraken de Westfriese gemeenten met elkaar af om hun archieven over te brengen naar een streekarchief. Zij sloten een gemeenschappelijke regeling waarbij zij hun wettelijke taken ten aanzien van het beheren van archieven laten uitvoeren door het Westfries Archief.
·
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Westfries-Archief/activiteiten/Invoeren-van-Gezinskaarten/22011 om je aan te melden