Skip Navigation
Over ons

Het Westfries Archief is hét regionaal historisch centrum voor Westfriesland. Een professionele, publieksgerichte dienst waar (Westfriese) burgers, instellingen en overheden terecht kunnen met...

Cultuur & Kunst
Deel

Digitaliseren van een Notarieel Archief

Vacature · Flexibel
Blauwe Berg 5, 1625 NT Hoorn, Netherlands
ITAdministratieVirtueel Vrijwilligerswerk
IT
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Westfries-Archief/activiteiten/Digitaliseren-van-een-Notarieel-Archief/22010 om je aan te melden
SamenvattingHet Westfries Archief in Hoorn zoekt invoerders voor het online invoeren van het Notarieel Archief.
Uitgebreide omschrijving

Het Westfries Archief zoekt deelnemers voor een bijzonder project: het invoeren van namen uit oude notariële akten. In de depots van het Westfries archief liggen duizenden banden vol met akten die notarissen in Westfriesland vanaf 1552 hebben opgesteld. Slechts een klein gedeelte is op naam of locatie doorzoekbaar via de website van het Westfries Archief. Wij vragen aan u om de ontbrekende gegevens in te voeren. Zodat aan het einde van het project alle notariële akten doorzoekbaar zijn op namen van personen, plaatsen en locaties.

We starten met negentiende-eeuwse akten. Daarna gaan we verder met de oudere akten.


Het invoeren van de gegevens gebeurt online in het project Compareerden voor mij op Crowdsourcingsplatform VeleHanden. Bent u benieuwd? Ga naar www. velehanden. nl, meldt u aan en zoek ons project Compareerden voor mij op. Klik op 'doe mee' en u kunt gelijk aan de slag met het invoeren van gegevens. Elke akte wordt na invoer gecontroleerd door een andere vrijwilliger. Daarna worden alle ingevoerde gegevens op de website van het Westfries Archief geplaatst waar ze voor iedereen doorzoekbaar zijn.


Het invoeren van de gegevens kunt u thuis doen, achter uw eigen laptop of computer wanneer het u uitkomt. Uw vragen kunt u stellen aan andere deelnemers of aan de projectleiding op de projectpagina van Compareerden voor mij. Daarnaast kunt u de projectleiding ook telefonisch en per mail bereiken. Op de projectpagina vindt u ook een uitgebreide handleiding.


Elke tweede vrijdagochtend van de maand is voor alle deelnemers aan het project Compareerden voor mij een inloopochtend op het Westfries Archief om elkaar te spreken, voor instructie en vragen. De projectleiding is altijd aanwezig tijdens de inloopochtend.


Werk u liever op locatie? Dat kan! Het is mogelijk om een vast dagdeel in de week te werken aan dit project op het Westfries Archief. U kunt dan ook, indien gewenst, gebruik maken van een laptop van het Westfries Archief. Daarnaast is er dan altijd iemand van de projectleiding in de buurt om uw vragen te beantwoorden.


Vanwege de corona-crisis is het momenteel niet mogelijk om op locatie te werken aan Compareerden voor mij. Ook de inloopochtenden gaan niet door. Wel kunt u online aan de slag met Compareerden voor mij en kunt u de projectleiding mailen.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Hoorn > Hoorn Activiteiten > Westfries Archief > Digitaliseren van een Notarieel Archief
Over Westfries Archief
Het Westfries Archief is hét regionaal historisch centrum voor Westfriesland. Een professionele, publieksgerichte dienst waar (Westfriese) burgers, instellingen en overheden terecht kunnen met historische vragen. In 1974 spraken de Westfriese gemeenten met elkaar af om hun archieven over te brengen naar een streekarchief. Zij sloten een gemeenschappelijke regeling waarbij zij hun wettelijke taken ten aanzien van het beheren van archieven laten uitvoeren door het Westfries Archief.
·
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Westfries-Archief/activiteiten/Digitaliseren-van-een-Notarieel-Archief/22010 om je aan te melden