Skip Navigation
Over ons

De Bemiddelingskamer helpt!
Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling. Wij beschikken over een netwerk van goed opgeleide en ervaren bemiddelaars ...

Buurt & omgevingZorg & Welzijn
Deel

Bemiddelaar

3 uur/week
Flexibele locatie
Sociaal contactBegeleiding
SamenwerkenLezen & schrijvenRedenerenPraten met anderenBegeleidenLuisterenNederlands
Buurt & omgevingZorg & Welzijn
#39571
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Stichting-De-Bemiddelingskamer/activiteiten/Bemiddelaar/39571 om je aan te melden
SamenvattingBemiddelen bij Burenruzies, iets voor jou?
Uitgebreide omschrijving

Bemiddelen bij burenconflicten?

Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet met de buren. Maar hoe spreek je elkaar aan? Hoe kom je tot concrete afspraken? En hoe zorg je ervoor dat iedereen weer kan genieten van zijn of haar leefomgeving.


Als buren hier onderling niet uit komen, kan hiervoor gratis buurtbemiddeling worden ingeschakeld. Voor deze bemiddelingen worden vrijwillige buurtbemiddelaars ingezet.

 

Functieomschrijving:

Buurtbemiddelaars zijn getraind om tussen buren te bemiddelen bij een conflict. Zij luisteren naar het verhaal van beide buren, zijn neutraal, geven geen oordeel en kunnen omgaan met emoties en weerstand. Door buren met elkaar in gesprek te brengen en begrip te creëren voor elkaars standpunt, ontstaat er ruimte om samen op zoek te gaan naar duurzame oplossingen. 


Het is belangrijk dat je geïnteresseerd bent in de medemens, communicatievaardigheden bezit, onpartijdig in een conflict kunt blijven, onbevooroordeeld kunt luisteren, kunt doorvragen en kunt samenvatten. 

 

Je bent gedurende 1,5 tot 2 jaar en je neemt deel aan de jaarlijkse verdiepingstrainingen en intervisiebijeenkomsten.

Je bent flexibel inzetbaar en beschikt over eigen vervoer.


 Wij bieden:

Wij bieden een enthousiast team van bemiddelaars in een professionele werksfeer, een gratis basistraining van 3 dagen, jaarlijkse verdiepingstrainingen, intervisiebijeenkomsten en tegemoetkoming in de onkosten. 

 

Belangstelling?

Heb je belangstelling, ben je inwoner van de gemeenten Opmeer of Koggenland? Reageer dan via deze site.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Over Stichting De Bemiddelingskamer
De Bemiddelingskamer helpt!
Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling. Wij beschikken over een netwerk van goed opgeleide en ervaren bemiddelaars die op uw verzoek bemiddelen bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.
#39571
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Stichting-De-Bemiddelingskamer/activiteiten/Bemiddelaar/39571 om je aan te melden