Verwerven competenties

Het doen van vrijwilligerswerk kan de competenties van een medewerker verder ontwikkelen. Door vrijwilligerswerk te doen in een andere branche of andere functie, ontwikkelt de medewerker nieuwe vaardigheden en competenties die toepasbaar zijn in het werk.


Bijvoorbeeld:

Een uitvoerend medewerker zet zich in als coach bij een sportvereniging. Hij ontwikkelt hiermee leidinggevende en coachende vaardigheden, die ook in zijn werk toepasbaar zijn.


Een medewerker uit de financiële dienstverlening met klantcontact doet vrijwilligerswerk bij een organisatie die mensen helpt met het invullen van formulieren en het op orde krijgen van geldzaken.

Door op klantniveau bezig te zijn met financiële zaken, ontstaat inzicht in waar klanten tegenaan lopen en kan er in gesprekken op worden geanticipeerd.


Vrijwilligerswerk is een goede manier om te kijken waar de mogelijkheden en ambities van deze medewerker liggen. Het aanleren van nieuwe vaardigheden tijdens vrijwilligerswerk kan de medewerker helpen in de volgende stap in zijn loopbaan.


Neem voor meer informatie contact op met Brigitta Posch via [email protected] of bel 0229-216499.