Financieringsvormen

Het verkrijgen van subsidies wordt steeds lastiger. Alternatieve financieringsvormen kunnen fondsen zijn of crowdfundingsplatforms.


Overzicht financieringsvormen

Lees in dit informatieblad alles over de verschillende alternatieve financieringsmogelijkheden. 


Crowdfunding

Bij crowdfunding ga je niet naar een bank of een andere geldschieter. Bij crowdfunding wordt de financiering voor een project of een onderneming verkregen door het te vragen aan een grote groep mensen. Je zet je vraag online op een special crowdfundingsplatform en je vraagt potentiële investeerders (bedrijven of particulieren) om een financiële bijdrage te leveren. Daar hangt wel altijd een tegenprestatie aan vast in de vorm van een beloning in natura. We hebben een aantal betrouwbare crowdfundingsplatforms voor je op een rijtje gezet.

Ga naar crowdfundingsplatforms.


Fondsen

Iedere organisatie of initiatief heeft geld nodig om zijn activiteiten te kunnen uitvoeren. Inkomsten uit contributie, lidmaatschap, kaartverkoop of subsidies zijn niet altijd voldoende. Om toch de diensten te verlenen of activiteiten uit te voeren waar de organisatie voor staat, kan het zijn dat je moet zoeken naar andere mogelijkheden dan je reguliere inkomsten, zoals fondsen en subsidies. Bekijk in dit informatieblad welke stappen je moet nemen in dat aanvraagproces. Kom je er zelf niet uit? Neem dat contact op met een van onze adviseurs via [email protected].