E-Learnings

Volg (gratis) online cursussen.

Ontdek je talenten

Ontdek je talenten

In deze e-learning sta jij centraal. Je gaat op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten, naar datgene waar je goed in bent en waar je passie ligt. Want ieder mens heeft talenten!

Masterclas Canva

Masterclass Canva

Zelf ontwerpen maken voor flyers, posters, social media kan met Canva. Dit is een gratis online tool waarmee eenvoudig je eigen vormgeving kunt doen.

Vrijwilligers vinden en binden

Vrijwilligers vinden en binden

Leer met deze gratis online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie. Lees hoe je vrijwilligers kunt vinden en binden en start de cursus.

Een vereniging besturen

Een vereniging besturen

De vereniging staat onder druk is een veel gehoorde kreet. Dit filmpje is bedoeld ter inspiratie voor verenigingsbestuurders die werken aan hun vereniging.

Lorem ipsum

NOV: Lobbyen voor vrijwilligersorganisaties

Voor, tijdens, maar ook ná de (gemeenteraads-)verkiezingen kun je kansen creëren om je doelen te verwezenlijken als je de juiste haakjes kunt vinden. De hulpmiddelen van NOV helpen je hierbij!

IVN op padcast

In de IVN Op Padcast ga je mee op pad met een IVN Natuurgids, om meer te leren over de Nederlandse natuur. Iedere aflevering maak je kennis met een andere gids en wordt een nieuw natuuronderwerp aangesneden. Vanuit huis waan je je lopend door het bos, over het strand of door de natuur in de buurt.

Movisie Academie

Movisie Academie is de online leeromgeving van Movisie. Je vindt hier een groeiend aanbod van online cursussen en webinars. Je maakt eenvoudig een account aan en volgt tal van e-learnings en webinars op uiteenlopend gebied.

Vlogcursus

In de Vlogcursus leert u de basisprincipes van het vloggen. Een vlog is een videoverslag door de verteller zelf gefilmd. Cursusleider Joost Timp laat u zien wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een eigen vlog. U kunt de cursus stap voor stap volgen, of alleen de stappen doen waar u nieuwsgierig naar bent.

Dementievriendelijke organisatie

Dementievriendelijke organisatie

Met deze gratis online trainingen vergroot je jouw kennis over dementie en leer je vaardigheden in de omgang met iemand met dementie. Zo steun je een dementievriendelijk Nederland!

Instructie verantwoord alcohol schenken

Instructie verantwoord alcohol schenken

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox!

Verkeersregelaar bij evenementen

Verkeersregelaar bij evenementen

De e-learning Instructie Evenementenverkeersregelaar is een initiatief van Stichting Verkeersregelaars Nederland en de Politieacademie.

Reflecteer op je professionele basishouding

Reflecteer op je professionele basishouding

Als vrijwilliger kom je in veel verschillende situaties terecht. Dan is het handig als je kunt reflecteren op je basishouding. Movisie ontwikkelde daarom de e-module ‘Back to basics “Reflecteer op je professionele basishouding”. Deze e-module biedt jou de mogelijkheid om te reflecteren op je eigen handelen, én om je ambities ten aanzien van je eigen basishouding in kaart te brengen.

Welk resultaat levert jouw website op

Welk resultaat levert jouw website op?

Leer in de Analytics Academy om te gaan met de meettools van Google. De cursussen worden aangeboden voor zowel beginners als gevorderden.

Online EHBO cursussen (Rode Kruis)

Doe een online EHBO-cursus en leer wat je moet doen bij veelvoorkomende ongelukken. Thuis op de bank of ergens anders: onze online EHBO-cursussen volg je waar je maar wilt. En er is altijd wel een cursus die perfect aansluit bij jouw levensstijl. 


Een online cursus geeft geen toegang tot een klassikale cursus. Een online EHBO-cursus behandelt de basis van eerste hulp. Door de theorie te doorlopen en je kennis te testen, leer je wat je moet doen bij verschillende EHBO-situaties.

Webinar WBTR 10 juni 2021 bekijken

Op 10 juni 2021 organiseerde Vrijwilligerspunt in samenwerking met Corien Jonker van Abma Schreurs Notarissen uit Hoorn een webinar over de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen die op 1 juli 2021 van kracht gaat.


Organisatie efficiënt inrichten

Hoe richt je jouw organisatie efficiënt in? In deze video vertellen drie organisaties hoe zij het zelf hebben aangepakt en wat de voordelen zijn. 

Begroting en dekkingsplan maken

Hulp nodig bij het indienen van je begroting en dekkingsplan? Wat is eigenlijk het verschil tussen een begroting en een dekkingsplan? Het Oranjefonds legt het je uit in deze video!

Gratis e-learings zorg en welzijn

Free Learning is de meest gebruikte website voor en door iedereen in zorg en welzijn die graag leert door middel van e-learning. LOCOmotion en Vilans ondersteunen zorgverleners via Free Learning met vrij toegankelijke actuele kennis bij hun dagelijkse, waardevolle werk.

Humanitas Academie

De Humanitas Academie heeft een aantal trainingen ontwikkeld voor iedereen die iets wil doen of doet voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. In deze trainingen geeft Humanitas je een aantal praktische handvatten.