E-Learnings

Volg (gratis) online cursussen.

Ontdek je talenten

In deze e-learning sta jij centraal. Je gaat op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten, naar datgene waar je goed in bent en waar je passie ligt. Want ieder mens heeft talenten!

Masterclass Canva

Zelf ontwerpen maken voor flyers, posters, social media kan met Canva. Dit is een gratis online tool waarmee eenvoudig je eigen vormgeving kunt doen.

Vrijwilligers vinden en binden

Leer met deze gratis online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie. Lees hoe je vrijwilligers kunt vinden en binden en start de cursus.

Een vereniging besturen

De vereniging staat onder druk is een veel gehoorde kreet. Dit filmpje is bedoeld ter inspiratie voor verenigingsbestuurders die werken aan hun vereniging.

NOV: Lobbyen voor vrijwilligersorganisaties

Voor, tijdens, maar ook ná de (gemeenteraads-)verkiezingen kun je kansen creëren om je doelen te verwezenlijken als je de juiste haakjes kunt vinden. De hulpmiddelen van NOV helpen je hierbij!

IVN op padcast

In de IVN Op Padcast ga je mee op pad met een IVN Natuurgids, om meer te leren over de Nederlandse natuur. Iedere aflevering maak je kennis met een andere gids en wordt een nieuw natuuronderwerp aangesneden. Vanuit huis waan je je lopend door het bos, over het strand of door de natuur in de buurt.

Movisie Academie

Movisie Academie is de online leeromgeving van Movisie. Je vindt hier een groeiend aanbod van online cursussen en webinars. Je maakt eenvoudig een account aan en volgt tal van e-learnings en webinars op uiteenlopend gebied.

Vlogcursus

In de Vlogcursus leert u de basisprincipes van het vloggen. Een vlog is een videoverslag door de verteller zelf gefilmd. Cursusleider Joost Timp laat u zien wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een eigen vlog. U kunt de cursus stap voor stap volgen, of alleen de stappen doen waar u nieuwsgierig naar bent.

Dementievriendelijke organisatie

Met deze gratis online trainingen vergroot je jouw kennis over dementie en leer je vaardigheden in de omgang met iemand met dementie. Zo steun je een dementievriendelijk Nederland!

Instructie verantwoord alcohol schenken

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox!

Verkeersregelaar bij evenementen

De e-learning Instructie Evenementenverkeersregelaar is een initiatief van Stichting Verkeersregelaars Nederland en de Politieacademie.

Reflecteer op je professionele basishouding

Als vrijwilliger kom je in veel verschillende situaties terecht. Dan is het handig als je kunt reflecteren op je basishouding. Movisie ontwikkelde daarom de e-module ‘Back to basics “Reflecteer op je professionele basishouding”. Deze e-module biedt jou de mogelijkheid om te reflecteren op je eigen handelen, én om je ambities ten aanzien van je eigen basishouding in kaart te brengen.

Welk resultaat levert jouw website op?

Leer in de Analytics Academy om te gaan met de meettools van Google. De cursussen worden aangeboden voor zowel beginners als gevorderden.

Online EHBO cursussen (Rode Kruis)

Doe een online EHBO-cursus en leer wat je moet doen bij veelvoorkomende ongelukken. Thuis op de bank of ergens anders: onze online EHBO-cursussen volg je waar je maar wilt. En er is altijd wel een cursus die perfect aansluit bij jouw levensstijl. 


Een online cursus geeft geen toegang tot een klassikale cursus. Een online EHBO-cursus behandelt de basis van eerste hulp. Door de theorie te doorlopen en je kennis te testen, leer je wat je moet doen bij verschillende EHBO-situaties.

Webinar WBTR 10 juni 2021 bekijken

Op 10 juni 2021 organiseerde Vrijwilligerspunt in samenwerking met Corien Jonker van Abma Schreurs Notarissen uit Hoorn een webinar over de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen die op 1 juli 2021 van kracht gaat.


Bekijk hier webinar terug

Goed Penningmeesterschap

Informatie over de taken van een penningmeester; alles over het opstellen van een begroting en een jaarrekening. Je leert welke verzekeringen relevant zijn voor jouw organisatie. En welke verschillende belastingen je als organisatie te maken kunt krijgen en welke vrijstellingen mogelijk zijn.