Post | februari 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Vrijwilligerspunt werft vrijwilligers voor crisisopvang Avenhorn

Ruim drie maanden heeft een groep van maximaal 225 asielzoekers in de tijdelijke crisisopvang gezeten op het parkeerterrein van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Medio maart verhuizen zij naar Avenhorn. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is verantwoordelijk voor de organisatie van de opvang. Vrijwilligerspunt Westfriesland is gevraagd te helpen met de werving van de vrijwilligers.


Vanwege de opening van het buitenmuseum is verblijf op de parkeerplaats van het Zuiderzeemuseum niet langer mogelijk. Opvang is echter nog steeds hard nodig, omdat er in het aanmeldcentrum in Ter Apel onvoldoende plek is. Sinds deze week wordt er hard gewerkt om de nieuwe locatie gereed te maken voor de asielzoekers die 15 maart verwacht worden. De opvang in Avenhorn zal tot november dit jaar duren. Vrijwilligerspunt is benaderd voor het werven van de vrijwilligers. Klaas-Jan Groot van Vrijwilligerspunt: “Wij mochten ook voor de locatie in Enkhuizen de werving op ons nemen. En met succes, want wij wisten ruim 70 vrijwilligers enthousiast te krijgen. Hoewel er vrijwilligers zullen zijn die meegaan naar Avenhorn, zal er ook behoefte zijn aan nieuwe vrijwilligers. Wij hopen ook op deze locatie weer te mogen rekenen op de bereidwilligheid van de Westfriezen om een ander in nood veiligheid en bescherming te bieden.”


Organiseren activiteiten

De gevraagde hulp is vooral gericht op het organiseren en begeleiden van laagdrempelige activiteiten. Denk aan activiteiten op het gebied van sport, spelletjes, handwerken, maar ook taalles voor volwassenen en kinderen. De activiteiten zullen vooral in de middag plaatsvinden en daarom wordt er voornamelijk gezocht naar mensen die tussen 14.00 - 17.00 uur enkele uren beschikbaar zijn.


Aanmelden als vrijwilliger

Via deze link vind je het aanmeldformulier. Iedereen die wil helpen bij activiteiten kan zich via dit formulier aanmelden. Ook als je je op een andere manier wilt inzetten voor de vluchtelingen, of alleen ’s avonds beschikbaar bent, kun je je aanmelden. Vrijwilligerspunt zorgt ervoor dat de aanmeldingen bij de veiligheidsregio terechtkomen. Zij zullen het verdere contact op zich nemen en met de vrijwilligers de mogelijkheden van inzetbaarheid en beschikbaarheid afstemmen.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwilligersmarkt druk bezocht

| Nieuws
Het was gezellig druk op 26 maart tijdens de Vrijwilligersmarkt van Vrijwilligerspunt Westfriesland in ...
Lees meer

Intermaris en Vrijwilligerspunt tekenen samenwerkingsovereenkomst

| Nieuws
Han Leurink, Vestigingsmanager Intermaris Hoorn en Miranda Zwart, directeur-bestuurder van Vrijwilligerspunt ...
Lees meer

Kom zaterdag 26 maart naar de Vrijwilligersmarkt!

| Nieuws
Op zaterdag 26 maart van 10.00 – 14.00 is er in Sportcentrum Hoorn de Vrijwilligersmarkt, georganiseerd door ...
Lees meer