Post | april 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Vrijwilligerspunt partner van Corona Helpers

Vrijwilligerspunt is aangesloten bij de website van Corona Helpers: www.coronahelpers.nl. Een landelijke website waar hulpvragers hun hulpvraag plaatsen en vrijwilligers zich aanbieden om te helpen. Vrijwilligerspunt helpt met het koppelen van hulpvragers en hulpbieders.Normaliter brengt de afdeling Hulp Dichtbij van Vrijwilligerspunt hulpvragers en hulpbieders (=vrijwilligers) uit Westfriesland met elkaar in contact. De hulpvragen bestaan dan uit bijvoorbeeld hulp bij klussen in huis en tuin, of samen gezellig een kopje koffiedrinken, of een wandeling maken. Dat kan nu niet meer, nu juist deze sociale contacten beperkt moeten worden om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.Door ons aan te sluiten bij Corona Helpers kunnen wij mensen die hulp nodig hebben matchen aan een vrijwilliger. 


Ik wil helpen

Wil jij een ander helpen? Vrijwilligerspunt heeft op de website www.coronahelpers.nl vrijwilligersvacatures, ofwel hulpvragen, aangemaakt voor de steden Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. Via deze link kun je je direct aanmelden voor een van deze hulpvragen met de naam ‘Word Corona Helper in je eigen dorp of wijk in de gemeente xxx’. Ook vind je de vacature 'Huiswerkhulp op afstand'. Veel gezinnen hebben het namelijk extra moeilijk nu hun kinderen thuis 'naar school moeten'. Ervoor zorgen dat je kinderen braaf hun huiswerk maken en hen helpen een goede planning te maken, is niet zo eenvoudig. Ineens ben je als ouder ook juf of meester. Wij zoeken daarom (oud-)leerkrachten en/of Pabostudent die hiermee kunnen helpen. 

Als je je als vrijwilliger voor een van deze hulpvragen aanmeldt, komt je in onze vrijwilligerspool. Inmiddels hebben zich al vele enthousiaste vrijwilligers aangemeld! Zodra wij dan een hulpvraag zien op de website of via e-mail of telefonisch bij ons binnenkrijgen, kunnen wij de hulpvrager en jou aan elkaar koppelen. Aanmelden is eenvoudig, maar heb je toch wat hulp nodig: in deze link Handleiding Corona Helpers Ik wil helpen’ vind je een stappenplan hoe dat moet. Je mag ons natuurlijk ook bellen: 0229-216499 of mailen [email protected]


Ik heb hulp nodig

Heb je juist zelf hulp nodig? Of ken je iemand die wel hulp kan gebruiken? Dan kun je je hulpvraag online zetten. Bijvoorbeeld als je wilt dat iemand een boodschapje voor je doet, medicijnen ophaalt bij de apotheker of je gezellig opbelt voor een praatje. Ook daarvoor hebben we een handleiding gemaakt. Zie daarvoor deze link ‘Handleiding Corona Helpers Ik heb hulp nodig’.

Maar je kunt ook Vrijwilligerspunt bellen. Er hebben zich namelijk inmiddels al ruim 100 vrijwilligers aangemeld, dus de kans is groot dat we je snel kunnen koppelen aan een vrijwilliger. Laat ons je hulpvraag weten door contact met ons op te nemen. Via telefoonnummer 0229-216499 of per mail via [email protected]. Hulp is dichterbij dan je denkt!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwilligersmarkt groot succes

| Nieuws
De Vrijwilligersmarkt van Vrijwilligerspunt Westfriesland werd dit weekend druk bezocht. Ruim 150 bezoekers ...
Lees meer

Kom naar de Vrijwilligersmarkt!

| Nieuws
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Kom op 5 of 6 november naar de Vrijwilligersmarkt! Wil je vrijwilligerswerk ...
Lees meer

Het is de week van de eenzaamheid

| Nieuws
Van 30 september tot en met 7 oktober is het de week tegen de eenzaamheid. Het doel van deze week is mensen te ...
Lees meer