Post | maart 2024 | Nieuws | 1 min lezen

Vrijwilligerspunt en Rabobank tekenen opnieuw partnerschap voor drie jaar

Woensdag 6 maart, op de Dag van Westfriesland, ondertekenden Miranda Zwart, directeur-bestuurder van Vrijwilligerspunt Westfriesland en Ronald Bleeker, directeur coöperatieve Rabobank, een driejarige samenwerkingsovereenkomst. Miranda Zwart: “Ook in 2020 bezegelden we onze samenwerking met een overeenkomst voor drie jaar. Wij zijn heel blij dat de Rabobank wederom vertrouwen heeft in onze expertise in het adviseren en ondersteunen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Samen maken we stichtingen en verenigingen sterker.”


Op de fiets

Tijdens de Dag van Westfriesland in het Oorlogsmuseum in Medemblik waren Rabobank en Vrijwilligerspunt een van de partijen die voor nieuwe initiatieven en/of samenwerkingen het podium kregen. Maar niet voordat Ronald en Miranda samen op de fiets naar het Oorlogsmuseum kwamen. “Dat is vooral symbolisch bedoeld”, lacht Miranda. “Ik mocht vanmiddag bij Ronald achterop de bagagedrager van de Rabobank-fiets en dat symboliseert onze mooie samenwerking. De missie van Vrijwilligerspunt en de missie van de Rabobank staan beide voor ‘samen bereik je meer dan alleen’. Door de financiële bijdrage van de Rabobank, kunnen we nog meer organisaties helpen bij het vinden van co-financiering of andere fondsen. Maar ook alternatieve mogelijkheden bieden om activiteiten te realiseren. Bijvoorbeeld door het organiseren van de Westfriese Beursvloer waarbij vrijwilligersorganisaties en bedrijven uit West-Friesland gaan handelen met gesloten beurzen.”


Inclusie en het versterken van het verenigingsleven in West-Friesland

Rabobank ziet in Vrijwilligerspunt een partner die namens de bank partijen aan elkaar kan verbinden om zo de regio te versterken op het gebied van inclusie en de organisatiekracht van verenigingen. Ronald Bleeker: “Vandaag zetten we opnieuw onze handtekening onder een driejarige samenwerkingsovereenkomst met Vrijwilligerspunt. Net zoals in 2020, zijn we verheugd om onze expertise in het ondersteunen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te bundelen. Samen versterken we stichtingen en verenigingen, want in een gezamenlijke inspanning bereiken we meer dan individueel mogelijk is.”

 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Meer jongeren verbinden aan vrijwilligersorganisaties met MDT

| Nieuws
Daar moet op getoost worden, want goed nieuws voor Vrijwilligerspunt Westfriesland: het project ...
Lees meer

Vrijwilligers krijgen korting bij Het Park

| Nieuws
Iedere maand biedt Schouwburg Het Park voor vrijwilligers voorstellingen aan met korting!

Deze maand ...
Lees meer

350 leerlingen vinden stageplek door Maatschappelijke Stagemarkten

| Nieuws
Vrijwilligerspunt Westfriesland organiseerde in september, oktober en november Maatschappelijke Stagemarkten ...
Lees meer