Post | november 2022 | Nieuws | 2 min lezen

Vrijwilligersmarkt Medemblik druk bezocht

Het was gezellig druk zaterdag tijdens de Vrijwilligersmarkt Medemblik die Vrijwilligerspunt Westfriesland mocht organiseren voor de gemeente Medemblik. In Sociaal Cultureel Centrum De Schoof in Wervershoof kwamen zo’n 150 geïnteresseerden inspiratie opdoen en informatie halen over vrijwilligerswerk in de regio.


Sleutelen aan voortuigen en machines, koken voor ouderen, activiteiten organiseren voor mensen met een beperking, roofvogels verzorgen, kleding inzamelen, bezoekers ontvangen in een museum… het gevarieerde aanbod van bijna 30 maatschappelijke organisaties uit de regio gaven een goed beeld van hoe divers vrijwilligerswerk is. En, was er geen passend vrijwilligerswerk te vinden tussen de aanwezige organisaties, dan kon men terecht bij Vrijwilligerspunt waar men nog eens digitaal kon neuzen tussen ruim 300 digitale vrijwilligersvacatures.


Extra vrijwilligers

De reacties van de deelnemende organisaties waren zeer positief. Maar het was ook goed voor de bekendheid, zoals voor de organisatie ‘In de Familietuin’ die nog niet zo lang bestaat en veel contacten heeft kunnen leggen. Humanitas/Home-Start heeft niet alleen veel mensen kunnen vertellen over hun organisatie, maar hebben er ook een nieuwe vrijwilliger bij gekregen! Het Oorlogsmuseum kon zijn geluk niet op: “We zijn super enthousiast: we hebben maar liefst dertien namen mogen noteren van mensen die binnenkort een dagje komen meelopen. Voor ons kan deze markt echt niet meer stuk!” 


Verbinden van organisaties en vrijwilligers

Ook de markttafel van Vrijwilligerspunt werd goed bezocht. Anouschka Timm: “Onze collega van Taalhuis Westfriesland heeft twee dames kunnen interesseren voor Taalmaatje. Ook hebben we een aantal mensen enthousiast gemaakt die bewoners uit de regio willen helpen, zoals met een boodschapje, een klusje in huis of voor gewoon een gezellig praatje. En een aantal organisaties hebben klussen aangeboden voor NLdoet volgend jaar; dé landelijke vrijwilligersactie. We zoeken er nog heel veel voor de ruim 700 leerlingen van diverse scholen uit West-Friesland, maar hiermee zijn alweer een aantal leerlingen onder de pannen! Ook voor ons dus een hele waardevolle markt!”


Loes Kamma van de gemeente Medemblik is blij met de vrijwilligersmarkt in haar gemeente: “We zijn als gemeente trots op zo’n mooi breed en gevarieerd aanbod van maatschappelijke organisaties. Wij faciliteren als gemeente graag in het verbinden van organisaties en vrijwilligers. De vrijwilligersmarkt blijkt hiervoor een mooi en geslaagd middel en we zijn blij dat Vrijwilligerspunt de organisatie op zich heeft willen nemen!”


Bekijk het filmpje!Deel blogpost