Post | maart 2022 | Nieuws | 2 min lezen

Vrijwilligersmarkt druk bezocht

Het was gezellig druk op 26 maart tijdens de Vrijwilligersmarkt van Vrijwilligerspunt Westfriesland in Sportcentrum Hoorn. Zo’n 250 bezoekers bezochten vandaag de vrijwilligersmarkt waar 50 maatschappelijke organisaties uit West-Friesland zich presenteerden. Niet alleen werden er door diverse organisaties al enthousiaste vrijwilligers geworven. Er werd ook volop genetwerkt tussen organisaties onderling. De bezoekers gingen met inspiratie en soms zelfs met een leuke en passende vrijwilligersklus weer de deur uit.


Stoommachines opstoken, zeilvakanties organiseren, sport- en spelactiviteiten begeleiden, dieren verzorgen, bezoekers ontvangen in een museum, sleutelen aan voortuigen en machines, koken voor ouderen… het gevarieerde aanbod gaf een goed beeld van hoe divers vrijwilligerswerk is. Een succesvolle markt, volgens de deelnemers. Urmie Seedorf van Stichting AyúdaMe deed dit jaar voor het eerst mee. “We hebben vandaag twee nieuwe vrijwilligers geworven maar ook mensen gesproken die willen doneren in de vorm van kleding en huishoudelijke spullen, dus dat is geweldig. We staan hier ook voor Gratis Fietsjes Actie Voor Minima die zelf niet kon komen. We hebben drie mensen gesproken die zelfs meerdere fietsjes in de aanbieding hebben. Het was dus dubbel succesvol voor ons vandaag! Volgende keer zijn we er graag weer bij.”


Netwerken

Marianne de Vries van Kindgericht Werken is vooral blij met de contacten die zij heeft kunnen leggen met andere organisaties. “Ik word vooral heel blij als ik kan verbinden met andere organisaties, want samen kun je mooie dingen realiseren. Met Bijenteelt Vereniging West-Friesland en EHBO Stede Broec heb ik vandaag bijvoorbeeld een mooie match kunnen maken. De Bijenteelt komen de kinderen en volwassenen binnenkort van alles vertellen over bijen. EHBO Stede Broec zal erbij zijn en leren over wat te doen bij een bijensteek. Zo brengen we natuur, gezondheid en een leuke en leerzame activiteit samen. Geweldig toch?!”


Enthousiaste vrijwilligers

Veel bezoekers kwamen vooral om inspiratie op te doen, zoals Jan uit Hoorn: “Ik ben al budgetmaatje voor Stichting Netwerk en MEE & de Wering, maar dat is op dit moment rustig, dus ik zoek nog leuk vrijwilligerswerk voor erbij.” Anderen kwamen doelgericht, zoals Peter uit Westwoud: “Er zijn drie organisaties waar ik speciaal voor kom, waaronder Kleinschalig Wonen Westwoud. Ik werk graag met mensen en door deze vrijwilligersmarkt kan ik in één bezoek meer over deze drie organisaties te weten komen.”


Ook de marktkraam van Vrijwilligerspunt werd goed bezocht. Klaas Jan: “We hebben veel mensen kunnen attenderen op onze vacaturebank waar ruim 350 vacatures op staan. Ook hebben diverse mensen zich bij ons aangemeld om als vrijwilliger de vluchtelingen uit Oekraïne te helpen. Bijvoorbeeld een Russisch sprekende man, die ondanks zijn sterke band met Rusland, Oekraïnse vluchtelingen wil helpen. Er was zelfs een vrouw uit Medemblik die speciaal naar de markt is gekomen om zich aan te melden. Hartverwarmend! Mooi om vandaag weer te zien dat zoveel mensen zich willen inzetten voor een ander. Het was weer een succesvolle editie!”


Deel blogpost