Post | mei 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Volop geklust tijdens NLdoet

Tientallen enthousiaste vrijwilligers meldden zich aan bij Vrijwilligerspunt Westfriesland voor NLdoet. Op 28 en 29 mei staken zij de handen uit de mouwen bij diverse vrijwilligersorganisaties in West-Friesland. “Mijn vrijwilligerswerk ligt door corona al een tijdje stil. Fijn om weer eens wat te kunnen doen!”, zegt Marga die zaterdag meewerkte in Kringloopwinkel Noppes Hoorn.


Ook Mila loopt een dagje mee bij Noppes: “Ik hou van tweedehandskleding! Helaas ben ik met mijn 15 jaar nog te jong om hier te kunnen werken, maar door NLdoet kan het nu toch! Super leuk!” Bij Begraafplaats Het Keern in Hoorn zijn maar liefst 30 vrijwilligers bezig met tuin- en schoonmaakklusjes. Hier heerst zeker geen grafstemming: jong en oud werkt met veel plezier aan het opknappen van de begraafplaats. Luna en Nadia doen dit als maatschappelijke stage. Nadia: “Ik hou van schoonmaken, dus vind dit leuk om te doen. Maar ook dankbaar. Als ik hier kom te liggen, zou ik het ook fijn vinden als iemand dit voor mij doet.”


Dat het ook een beetje spannend is, merken we als een jongeman met een stukje bot aankomt. “Ik denk dat dit van een hand is”, zegt hij met glunderende ogen. Het is al zijn derde stukje bot dat hij gevonden heeft. Irene Laan en Rita Lodde van Stichting Vrienden Begraafplaats Hoorn zijn super blij met de enorme opkomst. Irene: “ Wij zijn echt heel blij met Vrijwilligerspunt. Wat een opkomst en geweldig om te zien dat zowel jong als oud wil meehelpen.”


Beter dan thuiszitten

Jonge vrijwilligers Angel en Kim poetsen de dug-out van Baseball- en softbalvereniging Urbanus in Zwaag. Angel: “Door corona zitten we veel thuis, dus ik vind het erg leuk weer eens wat te kunnen doen. Vooral ook dat ik zo een ander kan helpen. Ik zou wel elke zaterdag vrijwilligerswerk willen doen. Beter dan thuiszitten!”


Ook de vrijwilligers van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen zijn enthousiast: “Lekker met je handen bezig zijn op een unieke plek. Het leuke van een dag als deze is, dat er veel diverse klussen te doen zijn. Ik wil niet iedere week ergens aan vastzitten, maar een keer een flinke onderhoudsklus aanpakken zoals deze, doe ik graag.”


Geweldige dag

Als we in de middag aankomen bij St. Jozefschool in Blokker, zijn de klussen al bijna geklaard. Sonja Slagter: “Er is enorm veel gedaan vandaag: geschilderd, insectenhuisjes zijn in elkaar gezet, er is geveegd, gras gemaaid, basketbalnetten zijn opgehangen, echt geweldig. Alles is super goed geregeld door Vrijwilligerspunt. Het was echt een geslaagde dag!”

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Toneelgroep Drommedaris maakte twee matches op de Westfriese Beursvloer

| Nieuws
Het was in 2022 de eerste keer dat Toneelgroep Drommedaris meedeed met de Westfriese Beursvloer, maar het was ...
Lees meer

Tuinvrijwilligers gezocht

| Nieuws
Onkruid weghalen, bemesten, snoeien, terras schoonmaken, zaaien en planten... er is altijd werk in de tuin ...
Lees meer

Meld jouw organisatie aan voor de Vrijwilligersmarkt Medemblik

| Nieuws
Komt jouw maatschappelijke organisatie uit de gemeente Medemblik of is daar actief? Doe dan mee met de ...
Lees meer