Post | februari 2023 | Nieuws | 1 min lezen

Taalmaatjes voor inburgeraars dankzij Fonds van Microsoft

Taalhuis Westfriesland, onderdeel van Vrijwilligerspunt Westfriesland, heeft een bijdrage van het Microsoft Datacenter Communitiy Fonds gekregen. Mariska Woudenberg, Taalhuis: “Met deze bijdrage kunnen we direct starten met de werving en het koppelen van taalmaatjes aan inburgeraars.”


Mensen die nieuw zijn in Nederland en inburgeringsplichtig zijn, moeten de taal leren spreken en de Nederlandse samenleving leren kennen. Een taalmaatje kan daarbij enorm helpen. Mariska: “De Nederlandse taal leer je toch het beste door veel te oefenen en dat kan heel goed met een taalmaatje. Je praat over alledaagse dingen, zoals elkaars hobby en interesses, gewoonten, vrienden en familie. Je gaat ook samen op pad, zoals naar de supermarkt, de sportvereniging of naar het park. Je leert met een taalmaatje dus niet alleen de taal, maar ook de Nederlandse samenleving sneller kennen. We zijn heel blij met de bijdrage van Microsoft, want met dit bedrag kunnen we veel nieuwe Nederlanders blij maken met een taalmaatje. Heel fijn dat Microsoft het belang inziet van de beheersing van de Nederlandse taal voor een goede start in de Nederlandse maatschappij!”


Mircrosoft Datacenter Community Fonds kwam snel tot het besluit een mooi bedrag toe te kennen aan Taalhuis voor dit project. Florien ten Hove, Microsoft: “Onze adviesraad was het er direct over eens: dit project verdient onze bijdrage. We hebben te maken met een forse krapte op de arbeidsmarkt, dus hoe meer mensen kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt, hoe beter! Een goede beheersing van de Nederlandse taal draagt daaraan bij. We weten dat Taalhuis het bedrag goed zal besteden, want ook vorig jaar kozen wij voor een project die zij deden, toen in samenwerking met onderwijsorganisatie Vonk. Met onze bijdrage konden twee extra lesgroepen voor anderstaligen van start gaan. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat dit project weer net zo succesvol zal zijn!”

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Taalaanbod uit WF onder één dak

| Nieuws
Tijdens het Basisvaardigheden Festival op 8 september vind je het taalaanbod uit West-Friesland onder één dak ...
Lees meer

Beter Nederlands leren? Kom naar een Taalpunt

| Nieuws
Ben je nieuw in Nederland, val je onder de oude inburgeringswet (2015-2021) en wil je beter leren lezen, ...
Lees meer

Al 300 mensen door Taalhuis geholpen met taal

| Nieuws
Het is pas juli en nu al heeft Taalhuis Westfriesland, onderdeel van Vrijwilligerspunt Westfriesland, de door ...
Lees meer