Post | november 2023 | Nieuws | 2 min lezen

De Omdenkshow voor stichtingen en verenigingen

Vrijwilligerspunt Westfriesland nodigt stichtingen en verenigingen uit voor de Omdenkshow. De Omdenkshow is een ultieme mix van theater, cabaret en voordracht die je op een hilarische manier de voordelen laat zien van omdenken. Auke Abbekerk, adviseur bij Vrijwilligerspunt: "Het is een show vol eyeopeners en inspiratie die organisaties zullen helpen bij hun organisatiedilemma's.” De Omdenkshow vindt plaats op donderdag 30 november van 20:00 –22.30 in Huis Verloren in Hoorn. Toegang is gratis.


Omdenken is een manier van denken en doen, waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoekt wat je daarmee zou kunnen. Omdenken benadert een probleem die je niet wegdenkt, maar juist gebruikt. Voorbeelden van omdenken volgens het bedrijf Omdenken, de makers van de Omdenkshow? Een kleine greep: 'Waar niets mag mislukken, kan niets nieuws ontstaan.', en, 'Sommige mensen hebben liever bekende problemen, dan nieuwe, onbekende mogelijkheden.', maar ook 'De dingen simpel houden, is vrij moeilijk. De dingen moeilijk maken, is daarentegen vrij simpel.'


Problemen oplossen

Auke: "Deze omdenkquotes zetten je toch gelijk aan het denken op een positieve manier? Precies wat stichtingen en verenigingen goed kunnen gebruiken. Door de snelle veranderingen, worden we namelijk continu geconfronteerd met nieuwe problemen en ook maatschappelijke organisaties lopen daar tegenaan. Denk aan een terugloop van vrijwilligers en leden, veroudering van het bestuur, accommodatie aanpassing/vervanging en beperkte beschikbare financiële middelen. En dat alles staat nieuwe ideeën en ontwikkelingen in de weg, denken ze… De problemen probeert men vaak op te lossen met bestaande manieren van denken. Maar daar wordt het veelal of erger van, of het lost gewoonweg niets op. De Omdenkshow biedt een frisse en andere manier van het oplossen van die problemen. Bij Vrijwilligerspunt adviseren en ondersteunen wij maatschappelijke organisaties op allerlei vlakken. Door deze show aan te bieden verwachten wij op een creatieve manier nog meer organisaties op weg te kunnen helpen."


Aanmelden voor de Omdenkshow

Zie jij omdenken als een uitdagende stap voor jouw organisatie? Kom dan naar de Omdenkshow! Er is beperkt plek, dus meld je snel aan via deze link of bel 0229-216499. Want, ‘Niets is zo blijvend, als verandering’. Na afloop sluiten we af met een hapje en een drankje en voldoende gelegenheid om na te praten en elkaar te leren kennen.

 

Het aanbieden van de Omdenkshow door Vrijwilligerspunt is mogelijk gemaakt door de subsidie Versterken maatschappelijke sector van de Provincie Noord Holland.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Al 300 mensen door Taalhuis geholpen met taal

| Nieuws
Het is pas juli en nu al heeft Taalhuis Westfriesland, onderdeel van Vrijwilligerspunt Westfriesland, de door ...
Lees meer

Doe mee met de Westfriese Beursvloer: handelen met gesloten beurzen

| Nieuws
Op donderdag 13 oktober is de Westfriese Beursvloer voor de 13e keer dé ontmoetingsplek voor non-profit ...
Lees meer

8 september staat taal centraal tijdens het Basisvaardigheden Festival

| Nieuws
Van 8 tot en met 14 september is het de Week van Lezen en Schrijven. Dé uitgelezen gelegenheid voor Taalhuis ...
Lees meer