Post | juni 2022 | Nieuws | 2 min lezen

8 september staat taal centraal tijdens het Basisvaardigheden Festival

Van 8 tot en met 14 september is het de Week van Lezen en Schrijven. Dé uitgelezen gelegenheid voor Taalhuis Westfriesland om de week op 8 september af te trappen met het Basisvaardigheden Festival. Een festival waar men kennis kan maken met het leeraanbod van de basisvaardigheden lezen, schrijven, spreken, rekenen en digitale vaardigheden. 


Iedereen is welkom zoals geïnteresseerden uit de gemeenten en de politiek, jobcoaches (en hun cliënten), hulpverleners en het bedrijfsleven. Maar ook mensen die zelf moeite hebben met de basisvaardigheden en op zoek zijn naar taalaanbod in West-Friesland. Taalhuis organiseert het Basisvaardigheden Festival in nauwe samenwerking met aanbieders uit de regio zoals taalscholen, bibliotheken en wijkcentra. 


Al het taalaanbod onder één dak

Op 8 september van 16:00 – 20:00 uur zal de begane grond van het pand ‘Huis voor de Stad’ aan de Maelsonstraat 12 in Hoorn, waar Vrijwilligerspunt Westfriesland gevestigd is, in het teken staan van taal. Diverse taalaanbieders uit West-Friesland presenteren zich en geven interactieve workshops en demo’s om de bezoekers te laten proeven van de diverse mogelijkheden die zij bieden. Ook Taalhuis Westfriesland, onderdeel van Vrijwilligerspunt Westfriesland, neemt de bezoekers mee in de vele mogelijkheden van haar taalaanbod. Denk aan taalvrijwilligers die zich inzetten als taalmaatje, docent conversatieles en als voorlezer. Het Basisvaardigheden Festival is uniek, want nog nooit kon je in één grote ruimte een goed beeld krijgen van het totale taalaanbod in West-Friesland. Dé plek dus voor professionals én mensen die moeite hebben met taal om geïnspireerd te raken en goed te worden geïnformeerd over de diverse mogelijkheden in de regio.


Taalambassadeur Hans van Dijk

In de Week van Lezen en Schrijven wordt landelijk aandacht besteed aan het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Taalambassadeur Hans van Dijk mag daarom niet ontbreken op het Basisvaardigheden Festival. Hans durfde tot een aantal jaren geleden niet te vertellen dat hij moeite heeft met lezen en schrijven. Op zijn 58ste besloot hij dat het genoeg was en besloot de schoolbanken in te gaan. Tijdens het festival zal hij zijn verhaal vertellen en mensen die laaggeletterd zijn inspireren en aanmoedigen ook die stap te zetten om beter te leren lezen en schrijven.


Save the date

Aan het programma wordt nog hard gewerkt, maar het belooft een inspirerende, leerzame maar vooral leuke middag en avond te worden. Het festival is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Dus zet het alvast in je agenda! 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Meld jouw organisatie aan voor de Westfriese Beursvloer!

| Nieuws
Op donderdag 13 oktober vindt de 13 e editie plaats van de Westfriese Beursvloer. Dan gaan non-profit ...
Lees meer

Taalaanbod uit WF onder één dak

| Nieuws
Tijdens het Basisvaardigheden Festival op 8 september vind je het taalaanbod uit West-Friesland onder één dak ...
Lees meer

Beter Nederlands leren? Kom naar een Taalpunt

| Nieuws
Ben je nieuw in Nederland, val je onder de oude inburgeringswet (2015-2021) en wil je beter leren lezen, ...
Lees meer