Post | juni 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Ook meer jonge vrijwilligers in jouw organisatie?

Wil jij ook jongeren in jouw organisatie? Ja, toch?! Jonge vrijwilligers binnen je organisatie zorgen namelijk voor een frisse wind met vernieuwende, verrassende ideeën en jonge energie. Maar hoe kom je aan die jongeren? Vrijwilligerspunt kan via de projecten van Jong Westfriesland in Actie enthousiaste jonge vrijwilligers aan jouw organisatie binden. Maar, dan moeten we wel weten dat jouw organisatie ook met jongeren aan de slag kan en wil! Laat het ons weten. Laten we onze krachten bundelen!


Vrijwilligerspunt is gestart met een nieuw project 'Jong Westfriesland in Actie'! Het doel is dat jongeren van 13 tot 27 jaar, woonachtig in Westfriesland, zich inzetten voor de maatschappij, hun passie en kwaliteiten ontdekken en zich persoonlijk ontwikkelen. Vrijwilligerspunt richt zich hierbij op het werven en binden van jongeren aan het doen van vrijwilligerswerk én biedt hierbij persoonlijke begeleiding. 


Organisaties gezocht!

Voor dit project zijn wij natuurlijk op zoek naar jongeren, maar ook naar organisaties en scholen die met jongeren werken of die juist jonge vrijwilligers kunnen gebruiken. Dat kan voor een bepaalde en korte periode (20-40 uur) met leerlingen die een Maatschappelijke Stage (MaS) moeten lopen. Maar ook met het project Jongerenetwerk waar jongeren vrijwilligerswerk doen voor een (on)bepaalde periode. Met het project Maatschappelijke Diensttijd (MDT) verbinden jongeren zich zelfs voor minimaal 80 uur in een half jaar aan jouw organisatie of school. Ontwikkeling staat bij de ‘MDT’er’ centraal. 


Vacatures voor jongeren

Heeft jouw organisatie al een vacature voor een jonge vrijwilliger? Jong Westfriesland in Actie beheert een aparte pagina binnen de vacaturebank van Vrijwilligerspunt. Op deze pagina kunnen wij specifieke vacatures plaatsen die geschikt en aantrekkelijk zijn voor jongeren. Zo kunnen jongeren jouw organisatie nog beter vinden en wordt er sneller verbinding gemaakt tussen organisaties en jongeren.


Jonge vrijwilligers in jouw organisatie?

Wil jij binnen jouw organisatie meer jonge vrijwilligers? Neem dan contact met ons op door te mailen naar; [email protected] of kijk voor meer informatie op de pagina van Jong Westfriesland in Actie.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwilligerswerk ouderenzorg helpt anderstalige jongeren bij integratie

| Nieuws
Tien leerlingen van de eerste opvang anderstaligen (EOA) klas van Scholengemeenschap de Dijk volgen via ...
Lees meer

De Omdenkshow voor stichtingen en verenigingen

| Nieuws
Vrijwilligerspunt Westfriesland nodigt stichtingen en verenigingen uit voor de Omdenkshow. De Omdenkshow is ...
Lees meer

Tessa Sijm wint Young Impact Award categorie Maatschappij

| Nieuws
Donderdag 2 november won Tessa Sijm (19 jaar) uit Zwaag de Young Impact Award, categorie Maatschappij in de ...
Lees meer