Wat is de Maatschappelijke Stage?

Jongeren uitdagen om zich onbetaald in te zetten voor hun leefomgeving, is het doel van de Maatschappelijke Stage. Bij een aantal scholen voor voortgezet onderwijs is deze stage onderdeel van het onderwijsprogramma. Scholieren doen vrijwilligerswerk in de non-profitsector: bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. We weten dat leerlingen hun Maatschappelijke Stage vaak erg leuk en leerzaam vinden en dat ze een breder beeld van de samenleving krijgen.

Hoe is de Maatschappelijke Stage geregeld?

Vrijwilligerspunt heeft de functie van 'makelaar'. Wij hebben alle informatie voor scholen en organisaties in West-Friesland en we hebben contact met zo’n 300 vrijwilligersorganisaties. We houden gemeenten op de hoogte van ontwikkelingen op dit gebied. Uiteindelijk zijn de scholen verantwoordelijk, elke school bepaalt zelf wanneer de Maatschappelijke Stage wordt uitgevoerd en hoeveel uren hij duurt.

Op een aparte website is alle informatie verzameld voor leerlingen, ouders en vrijwilligersorganisaties. En natuurlijk vind je daar een vacaturebank met de stages.

Meer informatie en aanmelden:

Meer informatie kun je vinden op www.masvb.nl.
Heb je een vraag of wil je een account openen, kijk dan op de helppagina

U kunt ook contact opnemen met Vrijwilligerspunt:
Telefoon: 0229-216499
Contactpersonen: Anouschka Timm, Klaas-Jan Groot

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com

Meld je aan voor het laatste nieuws