5 en 6 november Vrijwilligersmarkt

Wil je vrijwilligerswerk doen, maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn? Heb je behoefte aan (meer) sociale contacten? Vind je het leuk om samen activiteiten te doen en je tegelijkertijd in te zetten voor een ander? Kom naar de Vrijwilligersmarkt van Vrijwilligerspunt Westfriesland en laat je inspireren!


Loop op je gemak langs de bijna 30 marktkramen, drink een koppie, maak een praatje en ontdek de vele verschillende mogelijkheden van vrijwilligerswerk.


Vrijwilligerspunt helpt

Weet je nog niet wat je leuk vindt en hoe je jouw talenten kunt inzetten? Ook Vrijwilligerspunt staat met een marktkraam op de Vrijwilligersmarkt. Een medewerker kan direct samen met jou op zoek gaan vrijwilligerswerk dat je plezier geeft én bij je past! Heb je vragen over vrijwilligerswerk, laaggeletterdheid, (taal)trainingen en workshops? Vrijwilligerspunt helpt je graag! 


Wanneer?

Vrijdag 5 november: 19.00 – 21.00 uur

Zaterdag 6 november: 10.00 – 14.00 uur


Waar?

Huis van de Stad, Maelsonstraat 12, Hoorn (locatie van Vrijwilligerspunt)

Parkeren en toegang gratis.

Deze organisaties staan met een marktkraam op de Vrijwilligersmarkt

WigaerdenLeekerweideGroep

WilgaerdenLeekerweideGroep is er voor jong en oud. Voor mensen met en zonder beperking. En voor mensen die voor korte tijd of voor langere tijd begeleiding nodig hebben. Alles kan. Daarnaast zijn ze er voor partijen die, net als zij, mensen ondersteunen hun leven naar eigen inzicht wensen vorm te geven: gemeentes, collega-dienstverleners en andere professionals. Want, zo is hun motto: “Samen kunnen we meer dan alleen.”

Stichting Bonifacius Medemblik

De Bonifaciuskerk in Medemblik biedt plaats aan de kerkgemeenschap maar het is óók een plek waar kunst & cultuur actief aanwezig zijn. De Stichting Bonifaciuskerk Medemblik organiseert namelijk in de sfeervolle kerk o.a. concerten, exposities en markten ten bate van het behoud van dit karakteristieke gebouw. Daarvoor zetten vele vrijwilligers zich dagelijks vol enthousiasme in.

Komuna

Komunazorg biedt moeder-kind zorg en gezinsbegeleiding in verschillende vormen en intensiteit. Zo kan er een opname worden gerealiseerd voor moeder en kind in het moeder-kind huis, maar kan er ook ambulante begeleiding in de wijk worden opgezet. De doelgroep van Komuna zorg bestaat meestal uit gezinnen waarin meerdere problemen voorkomen en ouders zelf het overzicht kwijt zijn om dit op te lossen. Komunazorg stelt de veiligheid van de kinderen voorop.

De Zonnebloem Zwaag/Zwaagdijk-West

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Met een gezellige groep vrijwilligers zetten de Zonnebloem zich in voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. Iedereen heeft behoefte aan gezelschap. Maar als je een lichamelijke beperking hebt, ben je misschien wel vaker (alleen) thuis dan je zou willen. De vrijwilligers van de afdeling komen graag langs voor een kop koffie of om samen met de mensen op pad te gaan. Daarnaast organiseren ze ook verschillende activiteiten.