Terug naar overzicht

Bestuursleden Rode Kruis afd. West-Friesland

Het Rode Kruis afdeling West-Friesland zoekt nieuwe bestuursleden, voor 4 tot 8 uur per week.


Algemeen

Vacaturenummer 8604
Werkzaamheden De afdeling West-Friesland heeft roerige tijden achter de rug. Daarom hebben we nu een tijdelijke afdelingscoördinator om de afdeling weer goed op de rit te krijgen. En zo langzamerhand zijn we klaar om van 2020 weer een mooi jaar te gaan maken. Daarom zoeken we een nieuw bestuur om richting en leiding te geven aan deze mooie afdeling.

We zijn op zoek naar een voorzitter, penningmeester, secretaris en bestuurslid Hulpverlening.

Als voorzitter ben je het gezicht van de afdeling, zowel voor de vrijwilligers als voor externe partijen. Je hebt een voortrekkersrol bij het bepalen van nieuw beleid binnen de strategische keuzes van het Nederlandse Rode Kruis. Je werkt hierin nauw samen met de afdelingsvoorzitters en districtsvoorzitter van het district Noord-Holland Noord.

Als secretaris ben je spin in het web binnen de afdeling. Je bent verantwoordelijk voor het voeren van een heldere administratie en planning. Je stelt samen met de overige bestuursleden het meerjarenplan en het jaarverslag op van de afdeling. Je zorgt ervoor dat werkplan en begroting tijdig worden ingediend.

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarbegroting en jaarrekening van de afdeling. Samen met de coördinator Fondsenwerving probeer je zo veel mogelijk inkomsten te genereren voor de afdeling. Daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat de uitgaven van de afdeling overeenkomstig en binnen begroting blijven. Het Rode Kruis werkt met Exact online. Kennis van dit systeem is dus een pré.

Als bestuurslid Hulpverlening zoek je vooral nieuwe kansen binnen de hulpverlening van het Rode Kruis en waarborg je de kwaliteit. Je hebt veel contact met externe partijen en probeert nieuwe samenwerkingsverbanden in de hulpverlening te zoeken. Samen met de overige bestuursleden maak je je sterk voor een mooi beleidsplan in lijn met de strategische keuzes van het Rode Kruis.
Activiteit Bestuur en coördinatie
Wij vragen van u Je onderschrijft de grondbeginselen, de strategie en de toekomstvisie van het Nederlandse Rode Kruis en draagt deze actief uit. Je weet van ons, vrijwilligers van de afdeling, een team te maken en laat merken dat je trots bent op wat we doen en waar we voor staan.
Gevraagde beschikbaarheid Het betreft een onbetaalde functie voor gemiddeld 4 – 8 uur per week.

Organisatie

Naam Nederlandse Rode Kruis afdeling Westfriesland
Gemeente Hoorn
Sector Zorg en Welzijn

Vrijwilligers voorwaarden

OnkostenvergoedingJa
ReiskostenvergoedingJa
VrijwilligersvergoedingNee

 Terug naar overzicht

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99