Het loket in Enkhuizen is op 7, 14 en 21 augustus gesloten. Onze locatie in Hoorn is dan wel geopend.

 Terug naar overzicht

Voorlezers voor het project samenvoorlezen (voorheen VoorleesExpress)

Wij zoeken voorlezers voor het project samenvoorlezen voor Medemblik, Hoorn, Stede Broec en Enkhuizen. Voorlezen bij een gezin dat moeite heeft met de Nederlandse Taal


Algemeen

Code 7125
Werkzaamheden Als voorlezer ga je wekelijks langs bij een gezin dat moeite heeft met de Nederlandse taal, om daar voor te lezen aan de kinderen. Dit kunnen zowel Nederlandse als niet-Nederlandse gezinnen zijn. Voorlezers gaan kinderen 20 weken voorlezen, elke week op een vaste dag. Als voorlezer laat je ouders en kinderen langzaam wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Met het gezin kijk je hoe het voorlezen het beste past bij hun thuissituatie. We streven ernaar om het voorleesritueel bij een gezin te introduceren en de ouders de handvatten te geven om het na verloop van tijd zelf over te nemen. Daarnaast ga je ook met het gezin naar de bibliotheek om boekjes uit te zoeken. Je wordt gekoppeld aan een coördinator die jou begeleidt zodat het voorlezen voor iedereen een leuke en leerzame ervaring is!

Als voorlezer krijg je voorafgaand een training ‘interactief voorlezen’ en je wordt begeleidt door een coördinator. We streven ernaar om voorlezers binnen de eigen woonplaats aan een gezin te koppelen.
Activiteit Educatie en taalondersteuning
Doelgroep Kinderen
Wij vragen van u Je beheerst de Nederlandse taal goed.
Gevraagde beschikbaarheid Je leest 1 uur per week voor op een vaste dag, gedurende 20 weken. Daarnaast ga je naar de bibliotheek om boekjes uit te zoeken en bereid je het voorlezen voor.

Organisatie

Naam Vrijwilligerspunt
Gemeente Hoorn
Sector Overig

Vrijwilligers voorwaarden

OnkostenvergoedingJa
ReiskostenvergoedingJa
VrijwilligersvergoedingNee

 Terug naar overzicht

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99