Vrijwilligerspunt is in samenwerking met MEE & De Wering en RIBW in 2016 gestart met dit project. Het is bedoeld voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen, maar graag wat ondersteuning willen hebben bij het zoeken naar- en in het vrijwilligerswerk.

Waarom vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk kan u helpen om (weer) deel uit te maken van de maatschappij. Het biedt u de mogelijkheid om te ontdekken wat u leuk vindt en waar uw grenzen liggen. Vrijwilligerswerk geeft voldoening en u krijgt veel waardering voor uw werk vanuit de organisatie. Ook voor uw sociale contacten is het goed om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Hulp bij de eerste stap…

Misschien vindt u het wat moeilijk om ‘de eerste stap’ te doen naar vrijwilligerswerk, of misschien twijfelt u of vrijwilligerswerk iets voor u is en of u dit kunt volhouden. Vrijwilligerspunt kan u de eerste periode ondersteunen met behulp van een coach.

Welke ondersteuning krijg u van de coach?

Na een kennismakingsgesprek bij Vrijwilligerspunt, gaat u kennismaken met de coach. Jullie gaan samen kijken welk vrijwilligerswerk het beste bij u past. Hierbij probeert de coach zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen.

Het is mogelijk dat er in de vacaturebank van het Vrijwilligerspunt een passende vacature staat, anders bekijkt u samen de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij andere organisaties (bijvoorbeeld in een wijkcentrum of sportvereniging). Samen met de coach maakt u een afspraak bij de organisatie waar u vrijwilligerswerk gaat doen om te kijken of uw wensen en kwaliteiten passen bij de wensen van de organisatie.

Is er een match?
Dan maakt u afspraken over de werkzaamheden, werkdagen en -tijden. De coach zal de eerste 3 maanden regelmatig langskomen om met u (en de organisatie) te bespreken “hoe het met u en uw werk gaat”. Zo zorgt u er samen voor dat u plezier houdt in uw werk.

Deelnemende organisaties

Voor wie?

Het project ‘coachvrijwilliger’ wordt gefinancierd door de gemeentes Hoorn, Opmeer en Medemblik en is daarom vooral bedoeld voor inwoners uit die gemeentes.

Voor meer informatie kunt u bellen met 0229-216499 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99