Met hulp naar vrijwilligerswerk

Vrijwilligerspunt is in samenwerking met MEE & De Wering en RIBW (nu Leviaan) in 2016 gestart met project Coachvrijwilliger. Het is bedoeld voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen, maar ondersteuning nodig hebben bij het zoeken naar passend vrijwilligerswerk en tijdens het doen van vrijwilligerswerk.

Waarom Vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk kan u helpen om (weer) deel uit te maken van de maatschappij. Het biedt u de mogelijkheid om te ontdekken wat u leuk vindt en waar uw talenten liggen. Vrijwilligerswerk geeft voldoening en u krijgt veel waardering voor uw werk. Ook voor uw sociale contacten is het goed om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Hulp bij de eerste stap

Misschien vindt u het moeilijk om de eerste stap te zetten naar vrijwilligerswerk. Of twijfelt u of vrijwilligerswerk iets voor u is en of u dit kunt volhouden. Vrijwilligerspunt kan u de eerste periode ondersteunen met behulp van een coach.

Welke ondersteuning biedt de coach?

Na een kennismakingsgesprek bij Vrijwilligerspunt wordt u voorgesteld aan uw coach. Samen onderzoekt u welk vrijwilligerswerk het beste bij u past. Hierbij probeert de coach zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen en mogelijkheden.

Vindt u in de vacaturebank van Vrijwilligerspunt een passende vacature? Dat is mooi! Zo niet, dan kunt u met uw coach verder zoeken naar vrijwilligersvacatures bij andere organisaties. Bijvoorbeeld bij een wijkcentrum of sportvereniging. Met uw coach maakt u een afspraak bij de organisatie waar u vrijwilligerswerk wilt doen. Tijdens deze afspraak beoordeelt u of uw wensen en kwaliteiten passen bij die van de organisatie.

Is er een match? Dan maakt u afspraken over de werkzaamheden, werkdagen en tijden. De coach zal de eerste 3 maanden regelmatig langskomen. En bespreekt dan met u (en de organisatie) hoe het gaat. Zo zorgt u er samen voor dat u plezier houdt in uw werk.

Deelnemende organisaties

Het project Coachvrijwilliger wordt gefinancierd door gemeenten Hoorn en Medemblik en is daarom vooral bedoeld voor inwoners van deze gemeenten. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99