Mijn naam is Loek Stam, projectleider Advies en Ondersteuning bij Vrijwilligerspunt. Ik ben aangesteld als vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen voor stichtingen en verenigingen in West-Friesland. In die rol verzorg ik de opvang, begeleiding en nazorg van mensen die last hebben van ongewenste omgangsvormen.

Ongewenste omgangsvormen zijn:

  • Seksuele intimidatie
  • Agressie en geweld
  • Pesten
  • Discriminatie

Voorbeelden van ongewenst gedrag zijn seksueel getinte opmerkingen, aanranding of pesten door bijvoorbeeld dwarsgezeten te worden tijdens werkzaamheden. Het lukt u niet om hier zelf uit te komen. Ik heb een geheimhoudingsplicht en zal geen actie ondernemen zonder uw toestemming. Ik kan met u meedenken, aan de hand van wat u vertelt, ik kan u adviseren of bemiddelen. Elke stap is in gezamenlijk overleg.

U kunt uw verhaal kwijt. Ik kan meedenken over hoe u met de andere persoon, de pleger in gesprek kunt gaan. Iemand vinden die kan ondersteunen tussen u en de pleger. Iemand vinden die corrigerend kan optreden.

In ernstige gevallen kunt u ook een formele klacht tegen iemand indienen, daar kan ik u bij helpen.

Contact

Ik ben bereikbaar op woensdag, donderdag en vrijdag.

U kunt mij bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 0229.216 499. Wilt u dan aangeven dat u belt voor de vertrouwenspersoon. U hoeft geen verdere informatie te geven aan mijn collega’s. Dan maak ik een afspraak met u.

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com

Meld je aan voor het laatste nieuws