Skip Navigation

Vrijwilligerspunt

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Vrijwilligerspunt is de centrale plek in West-Friesland voor vrijwilligerswerk. We brengen niet alleen vraag en aanbod bij elkaar, we bieden ook informatie, advies en scholing van of over ...

Deel

Taalvrijwilliger instroomgroep Enkhuizen

2 uur/week · Start vanaf 17 feb
Anjerstraat 1, 1602 XZ Enkhuizen, Nederland
OnderwijsCoachingBegeleiding
Mensen begeleidenLezen & schrijven
5 plaatsen over.
#32394
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Vrijwilligerspunt/activiteiten/Taalvrijwilliger-instroomgroep-Enkhuizen/32394 om je aan te melden
SamenvattingGeef je graag taalles aan anderstaligen in kleine groepjes? Kom dan lesgeven bij de instroomgroep op woensdagavond.
Uitgebreide omschrijving

Voordat anderstaligen kunnen starten met taalles moeten ze soms wachten tot er plaats is. Om de motivatie vast te houden en de taalontwikkeling in gang te zetten starten er in Westfriesland instroomgroepen. De deelnemer draait mee in de instroomgroep totdat hij kan doorstromen naar het gekozen taaltraject.


Je bent met een team van taalvrijwilligers zelfstandig aan het werk met de deelnemers van de instroomgroep. De instroomgroep heeft plaats voor 15 deelnemers die worden begeleid door minimaal 5 vrijwilligers.


De vrijwilliger gaat elke week met een klein groepje deelnemers aan de slag met laagdrempelige taalopdrachten, taalspelletjes en verhalen kaarten. Duidelijke instructie en uitleg van de materialen is aanwezig.


De vrijwilliger volgt ter voorbereiding de basistraining voor Taalvrijwilligers van de afdeling Taalhuis Westfriesland van Vrijwilligerspunt. De training is vier dagdelen en gaat in op alle facetten van het taalvrijwilliger zijn en het overbrengen van de taal.


De trainer van de afdeling Taalhuis is aanspreekpunt voor de taalvrijwilligers en verzorgt de begeleiding van de instroomgroepen.


Je hebt een goed gevoel voor taal. Je bent geduldig en je vindt het leuk om dingen uit te leggen, maar je kunt ook goed luisteren naar wat de deelnemers aangeven te willen oefenen. Ervaring met de doelgroep is uiteraard een pré, maar is niet noodzakelijk. Je bent flexibel, je kunt goed uitleggen en je bent in staat jouw aanpak af te stemmen op de behoefte en de mogelijkheden van de deelnemers waar je mee werkt.


Locatie en tijd

De instroomgroep vindt wekelijks plaats op woensdagavond, van 18.30 tot 20.00uur. De locatie is Huis van de buurt IJsselzand, in Enkhuizen. De exacte startdatum is nog onder voorbehoud, mogelijk wordt er gestart door middel van online les.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Enkhuizen > Enkhuizen Activiteiten > Vrijwilligerspunt > Taalvrijwilliger instroomgroep Enkhuizen
Over Vrijwilligerspunt
Vrijwilligerspunt is de centrale plek in West-Friesland voor vrijwilligerswerk. We brengen niet alleen vraag en aanbod bij elkaar, we bieden ook informatie, advies en scholing van of over vrijwilligers. Hoe kunnen we u helpen?
·
5 plaatsen over.
#32394
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Vrijwilligerspunt/activiteiten/Taalvrijwilliger-instroomgroep-Enkhuizen/32394 om je aan te melden